Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 11 september 2018 om 15:03 uur. 

Voor Beter OV: Afschaffing contante betaling treinkaartjes onwenselijk

DEN HAAG - Voor Beter OV is tegen het afschaffen van de betaalmogelijkheid met contant geld op treinstations. Arriva heeft op stations de automaten die muntgeld accepteren vervangen door automaten die alleen betalingen met bankkaarten verwerken, en de NS houdt over het afschaffen van de contante betaalmogelijkheid een enquête onder de reizigers.Waar de afschaffing van contant geld op bus en tram nog enigszins te verklaren viel doordat chauffeurs steeds vaker door overvallers van hun opbrengst werden beroofd, is dat bij kaartautomaten op stations niet aan de orde, temeer daar die automaten alleen muntgeld accepteren. Het aantal inbraken in kaartautomaten is verwaarloosbaar klein: weinig criminelen hebben interesse in grote hoeveelheden onhanteerbaar muntgeld. Overigens zijn op de NS-stations niet alle automaten geschikt voor muntgeld, maar wel is er per station minimaal eentje beschikbaar die wél contant geld accepteert.

Er zijn reizigers die om uiteenlopende redenen contant willen betalen: mensen die onder financieel beheer vallen, mensen die uit privacy-overwegingen niet willen dat hun anonieme OV-chipkaart aan hun bankrekening is gekoppeld. Door het afschaffen van de contantgeldbetalingen bij kaartautomaten raken deze reizigers dus in de problemen. Ook speelt een rol dat de NS voor (contante) lokethandelingen toeslagen vraagt.

Arriva heeft niet met de regionale reizigersplatforms overlegd over de afschaffing van contantgeldacceptatie van de verkoopautomaten; het is ze slechts ter kennisname medegedeeld. De NS laat weten dat afschaffing van de contante betaalmogelijkheid op de automaten op de stations op zijn vroegst in 2024 aan de orde zal zijn. Dat komt vreemd over: nu een enquête houden over iets wat pas over minimaal zes jaar aan bod zal komen, is eigenaardig en in ieder geval voor de lange termijn weinig geruststellend. Bovendien worden reizigers die hechten aan hun privacy, en daarom met anonieme OV-chipkaarten reizen en contant betalen, met de enquête van de NS niet bereikt.

Voor Beter OV ziet afschaffing van de contante betaalmogelijkheid in automaten als de zoveelste ordinaire bezuinigingsmaatregel die over de reiziger wordt uitgestort. Slechts wanneer de toeslagen voor balieverkoop worden afgeschaft en veel stations opnieuw van een verkooppunt, met ruime openingstijden, worden voorzien (al dan niet gecombineerd met horeca, tijdschriftenverkoop enzovoort, zoals wij die vroeger kenden als Wizzl), valt het verwijderen van de contantgeldmechanieken uit automaten te rechtvaardigen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 13 NOVEMBER 2018

 - Tarieven Haags OV tot wel 14% verhoogd - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

 - ‘Rijswijkse Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoer’ - 3 reacties

 - Provincie en MRDH intensiveren samenwerking - 1 reactieGelezen: 375 keer.Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!