Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-8-2018, 16:42 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 9 augustus 2018 om 14:32 uur. 

9 van de 130 bomen Scheveningseweg mogen (nog) niet gekapt worden

DEN HAAG - De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in de voorlopige voorzieningen-procedure die was aangespannen door onder meer de Bomenstichting Den Haag en de stichting SOS Den Haag tegen het college van burgemeester en wethouders van Den Haag.Bomen langs traject tramlijn 1
De uitspraak gaat over het kappen van 130 bomen en het verplanten van 30 bomen langs de Scheveningseweg (traject tramlijn 1) in Den Haag. De gemeente wil op 13 augustus 2018 met de kap beginnen.
De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente bepaalt of B&W vergunning kan verlenen voor het kappen van bomen. B&W moet de belangen afwegen tussen de noodzaak van de vervanging van de trambaan op de Scheveningseweg voor tramlijn 1 en het behoud van de bomen. De rechter kan slechts marginaal toetsen of B&W een juiste belangenafweging heeft gemaakt.

Kappen 121 bomen noodzakelijk
B&W heeft op basis van onderzoek van de bomen voldoende aangetoond dat het noodzakelijk is om de meeste van de 130 (namelijk 121) te kappen bomen (op het traject tussen de Duinstraat en het Carnegieplein) te kappen. De rechter heeft geen redenen kunnen vinden om te oordelen dat natuur- en milieuwaarden of belevings- en gebruikswaarden van de meeste bomen zich verzetten tegen het verlenen van de vergunning.

Afzonderlijke beoordeling voor 9 bijzondere bomen
Langs het traject staan 25 bijzondere bomen, waarvan er volgens de verleende vergunning 12 behouden kunnen blijven. De rechter heeft wel redenen gevonden om, in aanvulling op die 12 te behouden bomen, de vergunning te schorsen voor 9 bijzondere bomen. Voor iedere bijzondere boom moet een afzonderlijke beoordeling plaatsvinden omdat voor elk van die bomen individueel de beschermde belangen van natuur- en milieuwaarden en belevings- en gebruikswaarden moeten worden afgezet tegen het belang van de aanleg van het tramspoor. Voor deze 9 bijzondere bomen is die belangenafweging onvoldoende geweest, Dat zal in de bezwaarfase alsnog kunnen plaatsvinden. Zo kan er bekeken worden of behoud van die 9 bijzondere bomen toch mogelijk is. Om die reden heeft de voorzieningenrechter de vergunning geschorst tot zes weken na de beslissing op bezwaar voor deze 9 bomen.

Tijd voor nader onderzoek
De voorzieningenrechter realiseert zich dat mogelijk een vertraging van het project zal optreden. De rechter ziet echter niet in dat er voor het nadere onderzoek naar de 9 bijzondere bomen geen tijd meer beschikbaar zou zijn. De gemeente heeft namelijk ook een oplossing gevonden voor 21 te kappen bomen aan de Scheveningseweg die als zogenoemde hop-over voor vleermuizen functioneren. Deze 21 bomen mogen in verband hiermee na 1 november 2018 gekapt worden. De rechter oordeelt dat ook een oplossing gevonden kan worden voor de tijd die nodig is voor onderzoek naar de 9 bijzondere bomen.Ben de Vries | 12-8-2018
Wat een gedoe om die zieke bomen. Waar ik vandaan kom maakt niemand zich druk om een paar bomen meer of minder. Als er een in de weg staat of om moet om de houtkachel van brandstof te voorzien, dan pakken we gewoon de kettingzaag. Het is echt iets van stadsmensen om hysterisch te worden over de kap van een paar bomen in Den Haag. En om de overheid altijd maar te zieken en dwarsbomen. Ik vind de mensen die tegen het kappen van zieke bomen aan de Scheveningseweg zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Zij leven nog in de jaren zeventig. Ik ben benieuwd of deze mensen het laten bij de laffe rechtszaak die ze verloren hebben, of ook echt iets gaan ondernemen tegen de kap maandagmorgen. Vroeger deden dit soort types dat wel door zich vast te ketenen aan bomen of treinstellen die nucleair afval vervoerden. Ik ga het volgen, jullie ook?

Thomas | 12-8-2018
Voor degenen die EN htm-fan EN bomen-fan zijn, is het wel een dilemma.

Ousama | 12-8-2018
@Htmfan, we zullen zien wat er morgen (13 augustus) gaat gebeuren wat betreft de bomenkap te Scheveningseweg.

Thomas | 11-8-2018
@Jan Huygen.....:
"Je hoeft geen specialist te zijn om met eigen ogen te zien dat veel bomen er niet gezond uitzien".
Dat doet mij denken aan het geval van iemand die door een specialist is onderzocht en gezond verklaard, maar waarvan de vrouw zegt:"Je hoeft geen specialist te zijn om met eigen ogen te zien dat mijjn man er niet gezond uitziet." Op wiens oordeel moet zijn werkgever af gaan, op dat van de specialist of dat van de echtgenote?

Thomas | 11-8-2018
Als bomen in de weg staan, zijn ze altijd plotseling doodziek.

Jan Huygen in de Ton met een hoepeltje erom | 10-8-2018
Wat ene Schwaantjes zegt hoeft niet juist te zijn, daarom is een 2e mening van het vak altijd gevraagd, net wat de andere boomspecialist al zei hoef je geen specialist te zijn om te zien met eigen ogen dat er veel bomen er niet gezond uit zien, daarom geef ik die andere Boomchirurg gelijk, we moeten ons niet zo druk maken, Als alles gereed is komen er nieuwe bomen...., ( en gezonde)

Marie Claire | 10-8-2018
Hoe dan ook ze drukken de bomenkap er door ondanks dat blijkt da Prof Dr Seaentjes constateert dat het wel mee valt met de zieke bomen.

HTMfan | 10-8-2018
@Ousama
Wat zou ik mogen erkennen? Dus die bomenstichting heeft volgens jou per definitie gelijk omdat ze naar de rechter zijn gestapt? Elke mafkees kan naar de rechter stappen. Dat zegt niks. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Rijdende Rechter. Gelukkig heeft de rechter aangegeven dat 121 van de 130 bomen per direct mogen worden gekapt.

Ousama | 10-8-2018
@Htmfan, er is sinds gisteren vanaf 17:37 uur via DHC een artikel wat betreft de bomenkap verschenen. Misschien wat voor jou om helder uiteen te zetten.

Ousama | 10-8-2018
@Htmfan, waarom denk je dat de bomenkap Scheveningseweg zich bij de rechter bevindt? Misschien zou je weleens mogen erkennen!

@Banjo, ik sluit bij wat jij beschrijft volledig bij je aan. Echt een verademing.

Banjo | 9-8-2018
@Rob Taal
"ondemocratisch" is als een meerderheid naar aanleidigung van foute informatie iets beslist

Rob Taal | 9-8-2018
@banjo helaas zie je het fout. De overgrote meerderheid van de gemeenteraad heeft vr het plan gestemd om de oude zieke bomen te vervangen. Dit deden de raadsleden omdat de meerderheid van de denktank met vertegenwoordigers uit de omgeving en milieuclubs k voor het plan stemden. Dus hoe democratisch wil je het hebben banjo? Het is juist ondemocratisch om als kleine minderheid je zinnetje door te drukken op juridische gronden NADAT er democratisch is besloten om het plan uit te voeren.

Andere Boomspecialist | 9-8-2018
Onlangs heb ik ook over de Scheveningseweg gefietst en heb daar al begin July bomen met Bruine bladeren gezien, dus die Zwaantjes heeft onzin zitten vertellen, er zijn wel degelijk veel bomen ziek., kijk zelf maar, maar je moet wel willen. En ik heb er ook verstand van, dus gewoon kul met die Story dat er geen zieke bomen zouden zijn.....

Boudewijn | 9-8-2018
Onlangs met de bekende bomenspeciist Prof Dr Swaentjes over de Scheveningseweg gefietst en eigenlijk maar twee zieke verzwakte bomen geconstateerd. Kortom kul over die zieke bomen.

Banjo | 9-8-2018
@Rob Taal
Wel,dat is democratie. Als je niet wilt, dat mensen een andere opinie hebben, dan is een dictator zeker het juiste voor je. Heil!

Rob Taal | 9-8-2018
Het gaat hier gewoon om egos van mensen uit milieuclubjes en mini-burgemeestertjes uit de woonwijken bij de Scheveningseweg. Die kunnen dure rechtszaken makkelijk betalen. Ze drijven hun zin altijd ver door om aan hun steunbetuigers te laten zien dat ze deugen en zulke bewonderenswaardig goede mensen zijn die zoveel goeds doen voor hun buurt en arme weerloze bomen.
Door dit soort lieden draait de belastingbetaler elk jaar weer op voor verhogingen en worden belangrijke projecten steeds maar jaren vertraagd!

Thomas | 9-8-2018
@Voogd:
`In Brazilie worden bomenbeschermers vermoord`. Hier worden ze doodgeknuffeld. Het resultaat is ongeveer hetzelfde.

HTMfan | 9-8-2018
@Banjo
Denk het niet. Mensen die hoogstwaarschijnlijk auto rijden en vlees eten en dan zeuren over een paar bomen die toch al doodgaan terwijl er nieuwe bomen voor in de plaats komen zijn niet mijn soort mensen....

HTMfan | 9-8-2018
@Ousama
Er is ook zorgvuldig naar gekeken. Een hele commisie bestaande uit de gemeente, HTM, buurtbewoners en bomenexperts. Heb je het rapport dan niet gelezen?

Banjo | 9-8-2018
@dus "in Den Haag zeurt men eindeloos over 130 bomen"
als ergens anders bomen gekapt worden, is dit dus een reden, om ook deze bomen te kapen? Wat`n onzin!!!

Banjo | 9-8-2018
@HTMfan: Mischien denk er anders over als je eens ziek bent en de enige arts, die tijd voor je heeft, een van deze hypocriete mensen is.

Banjo | 9-8-2018
en wat is met de gebruikswaarde van deze "rechter"

Ousama | 9-8-2018
@HTMfan, het is wel de bedoeling dat de spoorvervanging te Scheveningseweg met draagvlak dient te worden uitgevoerd. Hier dient zorgvuldig naar gekeken te worden i.p.v de bomenkap van 130 er door heen te drukken.

HTMfan | 9-8-2018
En dan vinden mensen het merkwaardig als infra projecten van de overheid zo vaak vertraging oplopen...dat komt door het oneindeige geneuzel door de milieuclubs en hypocriete burgers die vol met emotie zitten over een paar zieke bomen.

Voogd | 9-8-2018
Klopt dus, en in Brazili worden bomenbeschermers vermoord; in Nederland hebben we gelukkig voor hen een nette rechtsgang en inspraak tot onze beschikking.

Ousama | 9-8-2018
@dus, ik vindt dat de bomenstichting Den Haag zich terecht zorgen maakt voor het behoud van zoveel mogelijk bomen langs de Scheveningseweg, want deze dreigen gesneuveld te worden als gemeente Den Haag en HTM hen zin krijgen

dus | 9-8-2018
In Portugal verbranden momenteel (honderd) duizenden bomen en in het tropisch regenwoud gaan er per minuut 50 voetbalvelden bomen tegen de vlakte en in Den Haag zeurt men eindeloos over 130 bomen

Ousama | 9-8-2018
Ik hoop dat de gemeente Den Haag tot het inzicht is gekomen dat de brede tram (Avenio 5001-5070) op lijn 1 niet geschikt als er minder bomen gekapt worden te Scheveningseweg

Reageer
Naam  
Reactie

                                                     

Type de 4 cijfers over    3861


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 13 AUGUSTUS 2018

 - Rijswijkseplein krijgt nieuwe verkeersregelinstallatie - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 12 AUGUSTUS 2018

 - Route tram 1 ingekort vanwege werkzaamheden op de Scheveningseweg - 23 reactiesGelezen: 668 keer.Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!