Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 11 februari 2018 om 14:12 uur. 

Tentoonstelling `Underground Images` te zien in De Affiche Galerij

DEN HAAG - Het Haags Gemeentearchief presenteert in samenwerking met de School of Visual Arts in New York de tentoonstelling `Underground Images - posters van de School of Visual Arts, 1947 tot heden` in De Affiche Galerij.Deze tentoonstelling laat meer dan 60 posters zien die door de School of Visual Arts zijn gemaakt om in de metro van New York reclame te maken voor de school. De selectie van posters vertelt iets over de geschiedenis van het College en het collectieve talent van de beroemde leden van de faculteiten Ontwerp en Illustratie. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 6 maart.

Reclame voor de School of Visual Arts New York
Anthony P. Rhodes, de executive vicepresident van School of Visual Arts (SVA), ís curator van Underground Images. Hij is sinds 2007 creatief directeur voor de posters. Vanaf het midden van de jaren vijftig was SVA de voorloper onder academische instellingen in de Verenigde Staten die zag dat er behoefte was aan alternatieve marketingstrategieën om nieuwe studenten te krijgen. SVA ging naar de platforms van de metro van New York City met reclameposters. De posters zetten aan tot nadenken en waren opvallend. Posters met het werk van legendarische kunstenaars als Ivan Chermayeff, Milton Glaser en George Tscherny. Alle ontwerpers aan de faculteit bij SVA gebruikten de postercommissie om te ontdekken wat het betekent om een ​​artiest te zijn.

Underground images
Deze tentoonstelling presenteert de volledige verzameling van 62 posters met ontwerpen van huidige en voormalige faculteitsleden. Underground Images wordt georganiseerd door faculteitslid van SVA, Mirko Iliæ, en Francis DiTommaso, directeur, SVA Galleries. Bezoek voor meer informatie over de tentoonstelling de website van SVA.

Over de School of Visual Arts
School of Visual Arts is al 7 decennia lang een leider in het opleiden van kunstenaars, ontwerpers en creatieve professionals. Met een faculteit van gerenommeerde ontwerpers, een dynamisch lesprogramma en een nadruk op kritisch denken, is SVA een katalysator voor innovatie en sociale verantwoordelijkheid. Met meer dan 6.000 studenten op de Manhattan-campus en 35.000 alumni in 100 landen, vertegenwoordigt SVA ook een van de meest invloedrijke artistieke gemeenschappen ter wereld.

Over De Affiche Galerij
De Affiche Galerij, een 100 meter lange glazen vitrine, speciaal ontworpen voor postertentoonstellingen, bevindt zich op station Spui in de tramtunnel in de binnenstad.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag van 06.00 uur tot 01.00 uur, toegang is gratis.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 13 NOVEMBER 2018

 - Tarieven Haags OV tot wel 14% verhoogd - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

 - ‘Rijswijkse Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoer’ - 3 reacties

 - Provincie en MRDH intensiveren samenwerking - 1 reactieGelezen: 933 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!