Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 9 januari 2018 om 14:27 uur. 

Feest in de Spoorzone Delft op 20 januari 2018

DELFT - Na bijna tien jaar bouwen zijn de grote werkzaamheden aan en rond het spoor – de spoortunnel, de Prinsenhofgarage en de fietsenstallingen – gereed. Reden voor een feestje op 20 januari.Ondergronds is van alles gebeurd in het spoorzonegebied, en ook bovengronds is er flink wat veranderd. Het spoorviaduct is weg. Blikvanger is nu het nieuwe stadskantoor, met het geïntegreerde treinstation. Waar eerst de Prinses Irenetunnel lag, ligt nu de Ireneboulevard. Doorgaand verkeer rijdt over de verlengde Coenderstraat en de tramlijnen 1 en 19 rijden over hun definitieve tracé.

Bolwerk
Het nieuwe Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor, verwijst naar vroegere tijden én sluit naadloos aan op de heringerichte openbare ruimte, net als de gracht aan de Spoorsingel. Komende tijd zullen op de lege plekken in de spoorzone nieuwe wijken verrijzen. Daarom wordt op 20 januari de overgang van spoor naar stad gevierd.

Hardlopen
Zaterdag 20 januari krijgt iedereen de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel (4,6 kilometer) of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling (2,3 kilometer, ook toegankelijk voor rolstoelers).

Hapje en een drankje
Of leef je uit in de nieuwe Prinsenhofgarage – dansend of skatend – of dompel je onder in de wondere wereld van techniek. Naast het Bolwerk richten medewerkers van Spoorzone Delft een feestlocatie in. Hier kan iedereen terecht voor een hapje, drankje en livemuziek.

Feest
Het feest begint om 10.30 uur. Dan begint de hardloopwedstrijd door de Willem van Oranjetunnel. Ook bovengronds, van Molen de Roos tot aan de Publiekshal in het stadskantoor, is er van alles te doen. Om 21.30 uur wordt de dag feestelijk afgesloten bij het Bolwerk.
 
Bekijk het volledige programma op Feest in de spoorzone.nl. Voor de tunnelloop of –wandeling wel graag van tevoren inschrijven. Kijk voor meer informatie op de site van Spoorzone Delft.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 557 keer.