Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 6 januari 2018 om 13:59 uur. 

FNV roept leden op geen cash geld en vervoersbewijzen mee te nemen tijdens hun dienst

DEN HAAG - In de avond van 5 januari is in Utrecht een chauffeur van streekvervoerder Qbuzz overvallen tijdens zijn dienst. De FNV maakt zich grote zorgen over het feit dat verschillende vervoerders en provincies de afspraken rondom het cashless rijden per 1 januari 2018 niet zijn nagekomen.Daarover heeft de bond brieven gestuurd naar al deze vervoerders en provincies, waarin zij onverkort verantwoordelijk worden gehouden voor alle agressie en geweld als gevolg van het niet cashless rijden.

Het cashless rijden is door Qbuzz nog niet ingevoerd. Nu er tot groot afgrijzen van de FNV en van de chauffeurs in het openbaar vervoer opnieuw een overval heeft plaatsgevonden, wensen de chauffeurs niet langer met geld en vervoersbewijzen rond te rijden.

De emoties bij de werknemers zijn hoog opgelopen. Zij voelen zich niet veilig tijdens hun dienst.
De FNV roept haar leden op om wel te blijven rijden, maar geen cash geld en vervoersbewijzen mee te nemen tijdens hun diensten. Zo is hun veiligheid beter gewaarborgd.

De FNV heeft Qbuzz op 5 januari per brief opgeroepen om zeer spoedig, maar uiterlijk op zaterdag 6 januari 2018 met de bond in overleg te gaan om tot een oplossing te komen en om de afspraken over cashless rijden nu per direct na te komen.Jongen aangehouden voor overval op buschauffeur
Utrecht - Een 15-jarige jongen uit Utrecht is vrijdagavond 5 januari aangehouden nadat hij even daarvoor op de Rio Brancodreef een buschauffeur had overvallen. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er een overval had plaatsgevonden op een lijnbus. De chauffeur was bedreigd met een steekvoorwerp, waarna de verdachte er met onbekende buit vandoor was gegaan.

Met veel eenheden zette de politie direct de wijk af. Ook werd een Burgernetbericht met het signalement verspreid. Uiteindelijk zagen medewerkers van het busbedrijf op de Bostondreef/Detroitdreef iemand in de struiken zitten. Deze rende weg maar kon door hen worden aangehouden. De verdachte voldeed aan het opgegeven signalement.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 464 keer.