Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 22 december 2017 om 13:54 uur. 

VVD Zuid Holland wil volledige aanleg Hoekse lijn

DEN HAAG - De VVD-Statenfractie heeft ernstige bedenkingen bij de manier waarop de overheid omgaat met de vertraging van de aanleg van de Hoekse lijn, de lightrail die van Rotterdam naar Hoek van Holland moet gaan rijden.De liberalen zijn bang dat reizigers, toeristen en ondernemers veel overlast zullen ondervinden als de lijn niet volledig wordt aangelegd.

“Excuses van de gemeente, nieuwe directeuren, korting voor reizigers en extra inzet van bussen. Het lijkt erop dat daarmee de kous af is”, zegt VVD-Statenlid Rense Weide. “Maar voor ons niet. Wij hebben nog veel vragen. Dit is een ontzettend belangrijke OV-verbinding en voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag een speerpunt in het beleid. Hoe kon het dan zo misgaan?”

Weide is verbaasd over de forse vertraging. “Het gaat om het ombouwen van spoor naar lightrail. Als de tweede gemeente van Nederland dat al niet op tijd kan leveren voor haar inwoners, dan is het maar zeer de vraag of kleinere gemeenten in staat zijn goede zakelijke afspraken te maken met opdrachtnemers, zoals aannemers.”

De VVD wil dat de provincie gemeenten daarbij gaat ondersteunen. Daarnaast wil de fractie weten of de provincie bereid is een bijdrage te leveren aan tijdelijke oplossingen, zoals extra vervoer over water. Weide: “Er is afgesproken dat de provincie een ‘betekenisvolle’ rol heeft in dit soort OV-dossiers. Dit lijkt me het moment om de betekenis van die rol te laten zien.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 611 keer.