Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 17 december 2017 om 13:55 uur. 

Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

AMSTERDAM - De SP en bewoners van Amsterdam-Zuidoost vierden vrijdag het behoud van Metrolijn 53 naar Centraal Station. Door acties van SP en actiegroep M53direct werden plannen om de lijn in te korten gedwarsboomd.Om dit grote succes te vieren ontvingen SP-raadslid Remine Alberts en buurtactivist Mike Brantjes (M53direct) een actiemonument uit handen van SP-Kamerlid Cem Lašin.

Begin dit jaar maakte het GVB bekend Metro 53 met de helft in te willen korten. Daarmee zou er een einde komen aan de directe metroverbinding tussen de oostelijke helft van Zuidoost, Diemen en het centrum van Amsterdam. De reistijd zou daarmee langer worden en de kans op extra vertragingen door de overstap zou toenemen.

Al snel kwamen actiegroep M53direct, bewoners, buurtorganisaties en de SP in actie. Er werden drukbezochte actiebijeenkomsten georganiseerd en meer dan 6000 handtekeningen opgehaald. Het verzet was de reden voor het GVB om de plannen te herzien en Metro53 niet in te korten.

Buurtbewoners, actievoerders en andere betrokkenen kwamen vrijdag bij elkaar om dit enorme succes te vieren. Daarbij overhandigde SP-Kamerlid en woordvoerder verkeer Cem Lašin een speciaal actiemonument als blijvende herinnering aan de succesvolle actie. Lašin: "Dat de metro nu blijft rijden, zou nooit gebeurd zijn als bewoners niet in zo massaal actie waren gekomen. Zij laten zien dat strijden loont en dat goed openbaar vervoer van groot belang is voor de leefbaarheid van de buurt."

SP-raadslid Remine Alberts ziet deze actie als onderdeel van een grotere beweging. "Een stad als Amsterdam kan niet zonder goed openbaar vervoer in de buurten. Helaas zien we steeds vaker dat lijnen en haltes verdwijnen door kortzichtige rijksbezuinigingen. Steeds meer Amsterdammers zijn dat beu. Zij willen geen bezuinigingen, maar juist dat er wordt ge´nvesteerd in goed openbaar vervoer in de buurten en zijn bereid hiervoor in actie te komen. De SP steunt deze bewoners in hun strijd voor goed OV in de buurt. Laat deze actie het begin zijn van de ommekeer naar meer en beter OV in Amsterdam. Amsterdammers verdienen beter."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1153 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!