Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 11 december 2017 om 15:10 uur. 

Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp

DEN HAAG - De Partij voor de Dieren eist aanstaande woensdag in de raadscommissie dat het plan om de Koekamp “te vergroenen en toegankelijker te maken voor groot publiek” zo snel mogelijk van tafel gaat.In de Koekamp, het park tegenover Station Den Haag Centraal dat onderdeel uitmaakt van het Haagse Bos, staan eeuwenoude bomen. Als het aan wethouder Revis (VVD) ligt, wordt waardevolle stadsnatuur opgeofferd om het gebied zogenaamd economisch aantrekkelijk te maken.

Onder het mom van “toegankelijk maken” van het gebied tegenover Den Haag Centraal wil de wethouder bomen kappen en een vier meter brede verharde fietssnelweg aanleggen, waardoor de natuur versnippert. Als de aanleg van nieuw asfalt doorgaat, moeten daar bomen voor worden gekapt, ook exemplaren die er al honderden jaren staan. Andere bomen worden beschadigd aan hun wortelpakketten door de verharding. Ook zal de wegverlichting vleermuizen en vogels verstoren.

Bovendien zijn de nieuwe fietspaden nutteloos. Er lopen al fietspaden om de Koekamp heen, bijvoorbeeld het bestaande fietspad langs de Bezuidenhoutseweg. Door de bestaande fietspaden op te heffen moet juist worden omgefietst om in het centrum te komen.

Daarom zal de Partij voor de Dieren dit plan aanstaande woensdag 13 december bij de commissievergadering van de Gemeenteraad naar de prullenbak verwijzen. Fractievertegenwoordiger Robert Barker (PvdD): “De VVD-wethouder zegt te vergroenen, maar kapt bomen en legt asfalt aan. Er staan zelfs bomen op het spel die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Revis maakt zo gehakt van de Koekamp. We moeten dit stoppen!”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 1 reactie

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 482 keer.