Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 1 december 2017 om 12:47 uur. 

Groep de Mos: Met "Haagse Knaak" lokale economie stimuleren

DEN HAAG - Er zijn in het verleden al diverse initiatieven ontplooid om te komen tot een lokale Haagse munt. Groep de Mos wil dat de gemeente die initiatieven eindelijk gaat bundelen en komt tot één sterke lokale munt: ‘De Haagse Knaak’.‘Het ‘Bristol Pound’ in Engeland laat al jaren het goede voorbeeld zien als het gaat om het gebruik van een lokale munt, waarbij consumenten en bedrijven lokaal zaken doen, teneinde de geldstromen binnen de eigen regio te houden’, aldus Groep de Mos lijsttrekker Richard de Mos, die stelt dat een lokale munt een enorme boost kan zijn voor de economie. Het initiatief uit Bristol vindt ook al navolging in andere Nederlandse steden. Zo kent men de Eindhovense stuiver, het Tilburgertje, de Rotterdamse Dam en het Amsterdamse Makkie. De Mos: ‘Met je Haagse Knaak je lunch of boodschappen betalen of ermee afrekenen bij de kapper, in het café of bij je aankopen op de markt. Met deze ‘helpt elkaar, koopt Haagsche waar’gedachte pompen we meer geld rond in de Haagse economie’.

De Mos zijn roep om het doorpakken met de introductie van een lokale munt, krijgt bijval van oud-wethouder Constant Martini.

“Sinds 1 oktober jongstleden zijn wij gestart met de introductie van de Hofpas. Daarvoor hebben we inmiddels 400 middenstanders bereid gevonden aan de pashouders van de Hofpas korting te geven. Op dit moment hebben we al meer dan 50.000 Hofpassen in de stad. Dat zijn de leden van De Volharing (26.000), Florence (20.000) en 5.000 zelfmelders en rechtstreekse Hofpashouders. Met de verwezenlijking van één lokale munt kunnen we zorgen dat Haags geld in de eigen wijken blijft en stimuleren we het MKB als ruggengraat van de wijkeconomie”, stelt Martini.

Leegstand en verloedering 
Groep de Mos constateert dat ook in Den Haag veel winkelgebieden het enorm moeilijk hebben, hetgeen leidt tot leegstand en verloedering. De introductie van de Haagse Knaak zou een steuntje in de rug kunnen zijn voor consumenten om juist het geld weer in die wat vergeten winkelgebieden uit te geven.

De Mos: “De gemeente heeft de mond vol over wijkeconomie en revitalisering van het winkelbestand. Maar er wordt weinig daadkracht getoond. Als we nou eens het lef hebben om alle initiatieven te bundelen en te komen tot één sterke Haagse munt, dan helpen wij de Haagse economie – met onder andere ons eigen winkelbestand – écht vooruit.

Groep de Mos zal de introductie van de Haagse Knaak opnemen in haar verkiezingsprogramma.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 14 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 515 keer.