Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 29 november 2017 om 15:54 uur. 

Tentoonstelling `Onderweg` in De Affiche Galerij

DEN HAAG - Van 27 november 2017 tot 20 januari 2018 is in De Affiche Galerij - tramtunnel, station Spui - de tentoonstelling `Onderweg`, verkeersaffiches uit de collectie van het Haags Gemeentearchief te zien.Affiches van het Haags Gemeentearchief
In de rijke afficheverzameling van het Haags Gemeentearchief zijn veel affiches te vinden die over verkeer, veiligheid en vervoermiddelen gaan. Van vroege reclame voor overtochten met de boot tot aankondigingen voor de nieuwe hoge snelheidslijn TGV die in Den Haag stopte. Van veilig verkeercampagnes waar met name de automobilist gemaand wordt een ‘heer in het verkeer’ te zijn en zich ‘met een glaasje op te laten rijden’, tot reclame voor tentoonstellingen en congressen over het wegennet en het verkeer. En dan zijn er ook nog prachtige posters van fabrikanten en bijzondere biljetten die het openbaar vervoer aanprijzen.

Haags tintje
In De Affiche Galerij is een boeiende selectie van deze affiches te zien die meestal een Haags tintje heeft. Het hoofdkantoor van de ANWB is in deze stad gevestigd. Bovendien werd op woensdag 17 februari 1932 in Hotel Terminus te Den Haag een nieuwe, landelijke vereniging opgericht: het Verbond van Verenigingen voor Veilig Verkeer. De voorloper van Veilig Verkeer Nederland, waarvan het hoofdkantoor zich nu in Amersfoort bevindt.

Fabrikant Vredestein maakte zowel fiets- als autobanden en Van der Heem had het alleenrecht op de fabricage van Solexen in Nederland. De NZH exploiteerde de blauwe tram van Scheveningen helemaal naar Noordwijk, er reed een trein via Rotterdam naar Scheveningen en er waren vliegtuigstations en vliegfeesten.

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Onderweg – verkeersaffiches uit het Haags Gemeentearchief’ toont meer dan een halve eeuw reclame voor allerlei vervoermiddelen, met daarbij vriendelijke campagnes die vragen of je je toch vooral wilt gedragen in het verkeer.

Praktische informatie
De Affiche Galerij is gevestigd op station Spui in de tramtunnel. Dagelijks open van 6 uur `s morgens tot 12 uur `s avonds. De toegang is gratis.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 400 keer.