Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-1-2018, 15:51 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 26 november 2017 om 14:12 uur. 

D66 Amsterdam: laat OV ook na 8’en doorrijden op oudejaarsavond

AMSTERDAM - Komende jaarwisseling gaat het GVB voor het eerst een metro laten rijden na middernacht. Feestvierders kunnen daarmee ook van het centrum thuiskomen in de Bijlmer en andersom. D66 heeft afgelopen jaren meermaals gevraagd om het openbaar vervoer ook op de 365e dag gewoon door te laten rijden.D66-raadslid en woordvoerder verkeer Jan-Bert Vroege: “Ik ben blij met deze eerste stap. Maar nog steeds kan men na 20.00 uur niet met het OV naar diner of feest. Je moet dan ook op de heenreis veel geld uitgeven aan een taxi of met de fiets door het glas en vuurwerk. Alle anderen vervoerders in Europese steden brengen mensen wel gewoon veilig of zelfs gratis van A naar B.”

Veilig door de stad
Lang niet alle Amsterdammers vieren Oud en Nieuw thuis op de bank. Velen bezoeken vrienden, gaan naar een feestje en doorkruisen te stad. Maar door de drukte, het vuurwerk en volle taxi’s is het geen pretje om je op oudjaarsavond van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Vroege: “Het GVB gunt medewerkers een vrije avond en voorziet problemen met veiligheid. Maar ik zie niet in waarom dat op andere drukke dagen, zoals Koningsdag of tijdens de kerstdagen niet geldt. Een flexrooster, en wat extra handhaving in de trams, en iedereen in de stad komt veilig thuis.”

Metro
Het GVB maakte woensdag bekend dat Metro 54 wel gaat rijden vanaf 01.30 uur op 1 januari 2018. Vroege: “Dat is mooi, maar men moet nog steeds van het Leidseplein naar het Weesperplein zien te komen om die metro te pakken. Dit is een eerste stap maar geen oplossing voor het probleem wat ik al een aantal jaren aankaart. Amsterdam ís allang die wereldstad maar waant zich nog steeds een dorp”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 14 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoerGelezen: 505 keer.