Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 25 november 2017 om 13:57 uur. 

Studenten onderzoeken middelen tegen `smartphone zombies`

UTRECHT - Sinds half november zijn drie groepen studenten van Hogeschool Utrecht bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden.Nu al gebeuren er regelmatig bijna-ongelukken op de Uithof bij het oversteken. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Drie groepen studenten Communication & Multimedia Design hebben de opdracht gekregen van de projectorganisatie Uithoflijn om te onderzoeken hoe studenten op de Uithof beter op het verkeer gaan letten. Vooral het gebruik van de smartphone door studenten tijdens het oversteken, zogeheten smartphone zombies, wordt als risico gezien.

Bijna-ongelukken
Als straks de tram gaat rijden, betekent dit dat er in de spits per richting 16 keer per uur een tram voorbijkomt. Op De Uithof rijden de trams maximaal 30 kilometer per uur. Ze delen hier de weg met de bussen. Buslijn 12 verdwijnt, maar de andere bussen blijven hier nog wel rijden. “Ook nu gebeuren er regelmatig bijna-ongelukken door onoplettendheid bij het oversteken. Een tram over de Padualaan en de Heidelberglaan is een geheel nieuwe situatie en mensen zullen hieraan moeten wennen”, meldt de projectorganisatie Uithoflijn. “Een tram is echt anders dan een bus: trams hebben een langere remweg en kunnen niet uitwijken. Projectorganisatie Uithoflijn en de Uithofpartners, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht, willen dat weggebruikers zich daarvan bewust worden en goed opletten bij het oversteken.”

Eind januari zijn de resultaten bekend, dan komt elk groepje van studenten met een toepasbaar concept. Dat kan online of offline zijn.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 664 keer.