Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 21 november 2017 om 13:46 uur. 

Geen contant geld meer bij trambestuurders en buschauffeurs van HTM

DEN HAAG - In de tweede helft van 2018 is er geen contant geld meer bij de trambestuurders en buschauffeurs van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM. Hiermee verbetert HTM hun veiligheid omdat overvallers zo geen buit meer kunnen maken.Het ov-bedrijf investeert in apparatuur waarmee busreizigers straks kunnen betalen met hun pinpas of creditcard. Ook in de oudere rood-beige stadstrams komen straks automaten waar de reiziger kan betalen met pinpas, creditcard of muntgeld. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken.

In mei 2016 kondigde de branchevereniging van ov-bedrijven OVNL het streven aan om al per 1 januari 2018 geen contant geld meer te gebruiken. In de praktijk bleken veel vervoerders niet in staat dit streven te halen. Net als voor andere grootstedelijke OV-bedrijven is deze datum ook voor HTM niet haalbaar. Dit heeft te maken met verkrijgen van de financiering van de nieuwe apparatuur en het langdurige Europese aanbestedingstraject. Ook het inbouwen en testen van de betaalapparatuur, inclusief alle achterliggende processen, kost tijd.

Intussen zat HTM niet stil en verkende uitgebreid de markt naar de oplossingen voor het vervangen van contant geld door andere betalingsmogelijkheden. Ook voerde het bedrijf gesprekken met medewerkers die adviseerden over de eisen en wensen aan de betaalapparatuur. Gemak in het gebruik voor zowel de reiziger als de HTM-medewerker stonden hierbij centraal. De eerstvolgende stap in de invoering van de veilige betaalsystemen is de Europese aanbesteding in december 2017.

HTM gebruikt al enige tijd betaalautomaten in de blauw-witte trams die rijden op de RandstadRail trajecten en in de nieuwe grijs-rode stadstrams. Het ov-bedrijf voert deze ontwikkeling nu door in de oudere rood-beige stadstrams. Een andere ontwikkeling die het gebruik van contant geld door HTM-medewerkers terugdringt is de invoering van het digitale kaartje voor de tram en bus. Reizigers kunnen dit kaartje sinds maart 2017 kopen met hun smartphone in de HTM Ticket app. Dit bevordert de veiligheid van de HTM-medewerkers omdat er minder contant geld in kas is.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 14 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 620 keer.