Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 21 november 2017 om 13:46 uur. 

Geen contant geld meer bij trambestuurders en buschauffeurs van HTM

DEN HAAG - In de tweede helft van 2018 is er geen contant geld meer bij de trambestuurders en buschauffeurs van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM. Hiermee verbetert HTM hun veiligheid omdat overvallers zo geen buit meer kunnen maken.Het ov-bedrijf investeert in apparatuur waarmee busreizigers straks kunnen betalen met hun pinpas of creditcard. Ook in de oudere rood-beige stadstrams komen straks automaten waar de reiziger kan betalen met pinpas, creditcard of muntgeld. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken.

In mei 2016 kondigde de branchevereniging van ov-bedrijven OVNL het streven aan om al per 1 januari 2018 geen contant geld meer te gebruiken. In de praktijk bleken veel vervoerders niet in staat dit streven te halen. Net als voor andere grootstedelijke OV-bedrijven is deze datum ook voor HTM niet haalbaar. Dit heeft te maken met verkrijgen van de financiering van de nieuwe apparatuur en het langdurige Europese aanbestedingstraject. Ook het inbouwen en testen van de betaalapparatuur, inclusief alle achterliggende processen, kost tijd.

Intussen zat HTM niet stil en verkende uitgebreid de markt naar de oplossingen voor het vervangen van contant geld door andere betalingsmogelijkheden. Ook voerde het bedrijf gesprekken met medewerkers die adviseerden over de eisen en wensen aan de betaalapparatuur. Gemak in het gebruik voor zowel de reiziger als de HTM-medewerker stonden hierbij centraal. De eerstvolgende stap in de invoering van de veilige betaalsystemen is de Europese aanbesteding in december 2017.

HTM gebruikt al enige tijd betaalautomaten in de blauw-witte trams die rijden op de RandstadRail trajecten en in de nieuwe grijs-rode stadstrams. Het ov-bedrijf voert deze ontwikkeling nu door in de oudere rood-beige stadstrams. Een andere ontwikkeling die het gebruik van contant geld door HTM-medewerkers terugdringt is de invoering van het digitale kaartje voor de tram en bus. Reizigers kunnen dit kaartje sinds maart 2017 kopen met hun smartphone in de HTM Ticket app. Dit bevordert de veiligheid van de HTM-medewerkers omdat er minder contant geld in kas is.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1571 keer.Er zijn op dit moment 23 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!