Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 12 november 2017 om 14:12 uur. 

Gratis nachtmetro in Rotterdam tijdens oud en nieuw

ROTTERDAM - De RET en gemeente Rotterdam zorgen ook dit jaar voor een gratis nachtmetro tijdens oud en nieuw. De metro’s rijden deze jaarwisseling nog vaker: om de tien minuten tussen 22.00 en 02.00 uur.Bezoekers van het Nationale Vuurwerk op 31 december bij de Erasmusbrug kunnen ook dit jaar gratis gebruik maken van de metro. De RET en gemeente Rotterdam maken dit, na het succes van vorig jaar, weer samen mogelijk.

P+R terreinen gratis
Wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur): `Het Nationale Vuurwerk is een gigantisch feest. Dat feest wil je niet verknallen door lang in de auto te zitten naar de binnenstad van Rotterdam. Alle feestvierders zijn welkom in Rotterdam en we brengen iedereen na het feestje graag weer veilig richting huis. Zowel de metro als het gebruik van de P+R terreinen is tijdens de jaarwisseling gratis.`

Toegangspoortjes open
Maurice Unck, algemeen directeur RET, vult aan: `Dit jaar rijden we voor de tweede keer door tijdens de jaarwisseling; een mooie extra service voor alle bezoekers aan de binnenstad en het Nationale Vuurwerk! Omdat het reizen met de metro gratis is, zetten we onze toegangspoortjes open. Uiteraard zijn we wel aanwezig op onze stations om service te verlenen en toezicht te houden. Ook tijdens deze jaarwisseling reken ik weer op de gezellige feestelijke sfeer in ons OV.`

Dienstregeling nachtmetro
De RET rijdt tussen 22.00 uur en 2.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere tien minuten metro’s rijden op metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijerplein en Slinge. De metro’s stoppen niet in alle gebruikelijke stations. Metrolijn E stopt in de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Maashaven en Zuidplein. Door metrolijn C wordt gestopt in Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Coolhaven, Eendrachtsplein, Beurs, Oostplein, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug.

Kosten nachtmetro
De kosten voor het doorrijden van de metro tijdens de jaarwisseling zijn 102.000 euro. Om de stad bereikbaar te houden, betaalt de gemeente tweederde van deze kosten. De RET neemt de resterende kosten voor haar rekening. Na de jaarwisseling wordt de inzet geëvalueerd en praten beide partijen verder over structurele inzet tijdens oud & nieuw.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 3 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 11 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 509 keer.