Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 5 november 2017 om 13:47 uur. 

Kadernota OV MRDH: de brug tussen strategie en uitvoering

DEN HAAG - De Kadernota OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag bevat de kaders en uitgangspunten voor het OV in de metropoolregio en geeft de gewenste ontwikkelrichting voor het OV.De Kadernota slaat een brug tussen enerzijds de strategische uitgangspunten van de Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid en het Toekomstbeeld OV 2040 en anderzijds de concrete uitwerking van het OV op operationeel niveau zoals de Programma’s van Eisen van de concessies en de Vervoerplannen.

De 23 gemeenten van de metropoolregio stellen de reiziger centraal. Het OV moet passen bij de vraag van de reiziger. Frequent OV waar veel mensen reizen en passend maatwerk daar waar minder mensen reizen. De Kadernota OV biedt ruimte en flexibiliteit voor nieuwe ontwikkelingen die passen bij de volop in beweging zijnde OV-markt. De financiële middelen voor het OV zijn beperkt. In de Kadernota zijn dan ook keuzes gemaakt waarbij R-net de ruggengraat is van het OV met hoge frequenties, aangevuld met een netwerk van verbindende buslijnen. Daar waar weinig vraag is naar OV wordt samen met vervoerders en gemeenten gezocht naar maatwerkoplossingen. De Kadernota OV geeft de randvoorwaarden voor de volgende onderwerpen: vervoer en netwerk,  klantinterface, materieel en duurzaamheid,  betrouwbaar en veilig.

De eisen die de MRDH stelt aan de rail- en busconcessies voldoen aan de gestelde kaders van de Kadernota. Nieuwe plannen worden getoetst aan de Kadernota OV. De scope van de Kadernota is tien jaar, maar de ontwikkelingen in mobiliteit gaan snel en daarom wordt de Kadernota over vier jaar herzien. De Kadernota OV is op 25 oktober 2017 - na een zienswijzeprocedure - vastgesteld.

> Kadernota OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag
> Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid
> Toekomstbeeld OV 2040
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 601 keer.