Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 15:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 30 oktober 2017 om 17:06 uur. 

Drie ov-bedrijven maken kans op openbaarvervoerconcessie DAV

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland heeft 3 inschrijvingen ontvangen voor de openbaarvervoerconcessie Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV). Inschrijvingen zijn ontvangen van Arriva, EBS en QBuzz.


archieffoto

Naar verwachting maakt de provincie medio januari 2018 bekend welke vervoerder in de beoordeling het hoogst scoort en per 1 januari 2019 het openbaar vervoer in het gebied gaat verzorgen.

De nieuwe aanbesteding is voor de provincie een uitgelezen kans het openbaar vervoer in de regio zo in te richten dat het klaar is voor de toekomst. De aanbesteding biedt vervoerbedrijven ruimte om, binnen door de provincie gestelde kaders, met slimme oplossingen te komen en het openbaar vervoer naar eigen inzicht in te vullen. Op die manier wordt de aanwezige kennis en ervaring in de markt optimaal benut. De komende tijd zal duidelijk worden hoe het nieuwe ov-netwerk er precies uit komt te zien.

Snel en frequent combineren met kleinschalige oplossingen
In de aanbesteding is gevraagd om een openbaar vervoernetwerk met een stevige ruggengraat van snelle en frequente hoogwaardige bus- en treinverbindingen, waaronder de succesvolle MerwedeLingelijn, met goede voorzieningen bij de haltes. Gecombineerd met nieuwe, slimme, kleinschalige mobiliteitsoplossingen om ervoor te zorgen dat mensen zo goed mogelijk van deur tot deur kunnen reizen.

De inschrijvingstermijn voor deze concessie verliep op 30 oktober. In hun bieding beschrijven de vervoerbedrijven hoe zij het openbaar vervoer in de regio DAV de komende jaren willen vormgeven. De komende tijd worden de inschrijvingen beoordeeld. De provincie sluit met de winnende vervoerder een contract voor de periode van december 2018 tot eind 2026, met twee keer de mogelijkheid tot verlenging. Voor de concessie DAV stelt de provincie jaarlijks een exploitatiebudget beschikbaar van circa 24 miljoen euro. Hier komen de reizigersopbrengsten, de verkoop van vervoerbewijzen, nog bij. In de huidige concessie is dat ongeveer eenzelfde bedrag.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 631 keer.