Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 29 oktober 2017 om 11:38 uur. 

HTM doet mee aan actie voor veilige wijk Laak Centraal

DEN HAAG - Donderdagavond 26 oktober hielden politie, brandweer, douane, HTM en enkele gemeentelijke teams een actie in Laak Centraal. Dit is het gebied in stadsdeel Laak tussen Hollands Spoor en Rijswijk. De gemeente organiseert regelmatig dit soort acties in de stad.Signalen van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, niet houden aan de regels en mogelijke criminaliteit worden nagegaan. Doel is om de leefbaarheid en veiligheid in uw wijk te verbeteren. Bij deze actie werden voertuigen gecontroleerd, werden enkele woningen en winkels bezocht en kregen huurders die te veel betalen advies.

Actie Laak Centraal
Om te zorgen dat politie, brandweer en de gemeente goed zichtbaar zijn voor bewoners en ondernemers, is iedereen tegelijk aanwezig in een klein gebied. Dit keer was dat Laak Centraal.

Panden
De Haagse Pandbrigade controleerde 19 panden. Daarvan waren 2 woningen bouwtechnisch niet in orde. Het team gaat bij 29 personen onderzoeken of zij daadwerkelijk op het adres staan ingeschreven bij de gemeente.

Te hoge huur
Tijdens de actie bleek dat 16 personen een veel te hoge huurprijs betalen. Het gemeentelijke huurteam helpt deze huurders verder. Helaas komt dit veel voor in Laak Centraal. Wat een redelijke huurprijs is voor een woning, kunt u zelf controleren met de huurprijscheck op de website van de Huurcommissie. Betaalt u ook een te hoge huurprijs? Neem dan contact op met het huurteam.

Horecacontroles
Verschillende teams controleerden 12 horecazaken en een detailhandel.
In 2 bedrijven werden regels van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit overtreden. Bij 2 ondernemers constateerde de brandweer een te hoge CO-waarde (koolstofmonoxide).

Voertuigcontrole
De politie en belastingzaken controleerden meer dan 100 voertuigen tijdens een verkeerscontrole. Tijdens de controle kregen 16 bestuurders een boete voor ondermeer het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs.

Op basis van kentekens controleerde Belastingzaken de betaling van gemeentelijke belastingen. Ze constateerde voor € 22.620 aan openstaande rekeningen. Op 10 voertuigen is beslag gelegd.
Het gemeentelijke team Parkeren schreef 31 bekeuringen uit voor het niet betalen van parkeergeld en foutparkeren.

Op de HTM tramlijnen werden extra controles uitgevoerd. Van de 1.272 gecontroleerde passagiers kregen 25 reizigers een boete voor zwartrijden.

Geef hulpdiensten de ruimte
De brandweer en het gemeentelijke handhavingsteam controleerden de Laakse straten op doorrijdbaarheid en bereikbaarheid. Laak kent veel smalle straten. Bewoners moeten bij het parkeren voldoende ruimte overlaten voor de hulpdiensten. De brandweer constateerde in meerdere straten dat dit niet het geval was en heeft 9 auto’s laten verplaatsen. Ook hebben zij folders achtergelaten om hiervoor aandacht te vragen.

Illegale bewoning op de Laakse binnenwateren
Aan het eind van de avond controleerden de teams 172 boten aan de Calandkade, Verheeskade, Neherkade, Jupiterkade en Goudriaankade. Geregeld slapen er mensen op de boten. Dit is niet toegestaan. Er werden 10 personen aangetroffen. Een sociaal casemanager van de gemeentelijke dienst SZW kijkt waar de mensen zonder verblijfplaats heen kunnen.

Werk mee aan een veilige en leefbare buurt
De actie werd gewaardeerd en positief ontvangen door de bewoners van Laak Centraal. De bewoners doen veel voor hun buurt. Gemeente en politie krijgen daarom ook steeds vaker meldingen over verdachte en overlastgevende situaties. De diensten zijn erg blij met deze betrokkenheid. Overlastgevers en criminelen trekken namelijk weg als ze merken dat bewoners voor hun buurt opkomen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1212 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!