Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 24 oktober 2017 om 16:04 uur. 

Groep de Mos wil dat luchtalarm behouden blijft

DEN HAAG - Iedere eerste maandag van de maand hoor je om 12.00 uur een sirene. Deze sirene wordt gebruikt om de bevolking te waarschuwen voor calamiteiten. Vanaf 1 januari 2020  komt daar – als het aan het Kabinet ligt – een einde aan.Dit omdat er alternatieve mogelijkheden zijn, zoals geluidswagens, sociale media, calamiteitenzenders en NL-Alert. In Rotterdam en omgeving zijn ze het daarmee niet eens. Tijdens de brand bij Exxonmobil  bleken al die alternatieven niet goed te werken. In Rotterdam en omgeving is men dan ook niet gelukkig met de maatregel. Ook Groep de Mos wil dat het luchtalarm behouden blijft!

“Er zijn tal van redenen om het luchtalarm niet af te schaffen. Veel ouderen hebben geen internet of smartphones en blijven dus verstoken van meldingen. En wat te denken van de vele mensen die laaggeletterd zijn?”, aldus Groep de Mos raadslid Lex Kraft van Ermel, die ook vaststelt dat NL-Alert alleen werkt als het telefoonnetwerk functioneert.

Groep de Mos stelt dat eerder is gebleken dat het netwerk bij calamiteiten niet altijd betrouwbaar is. Je moet thuis zijn. Want NL-Alert werkt gericht. Stel er ontspoort een goederentrein bij Den Haag waarbij giftige dampen vrijkomen en NL-alert waarschuwt rond de plek van het ongeluk om de deuren en ramen dicht te houden. Als je terugrijdt uit Amsterdam weet je van niets. Rampen kunnen ’s nachts plaatsvinden. Velen zetten hun telefoon uit als ze naar bed gaan of laten deze op de keukentafel liggen. Je bent dan niet bereikbaar.

Tenslotte: er moet een alternatief zijn. Wanneer kwaadwillenden iets van plan zijn, zullen zij als eerste de digitale en telefoon netwerken onklaar maken. Het alternatief is dan het luchtalarm.
Kraft van Ermel: “De sirene mag dan ouderwets zijn, het werkt wel. Het is misschien niet zo efficiënt, maar wel effectief. NL-Alert en sociale media zijn een aanvulling op het luchtalarm”!
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 650 keer.