Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-1-2018, 15:51 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 15 oktober 2017 om 12:17 uur. 

Startstation E-Lijn wint WAN Award 2017

DEN HAAG - Het startstation E-lijn in Den Haag, een ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten, heeft de WAN Transport in Architecture Award 2017 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de UK Construction week in Birmingham.De jury is onder de indruk van het elegante ontwerp van het startstation en de transitie van de platforms naar de opvallende luifel. Volgens de jury is het bovendien een overzichtelijk station waar de reiziger makkelijk zijn weg kan vinden. Jury lid Jon Tollit “The elegance of the functionality is enhanced by the architecture, rather than the two fighting each other. “Its context, the simplicity and the scale is really nice, it has a city scale as well as a human scale.” 

De overkapping van perrons van het startstation E-lijn bestaat uit gebogen staal en glas. Een opvallende overdekte looproute in de vorm van een expressieve luifel verbind het startstation E-lijn met de stationshal van Den Haag Centraal. Dankzij de slanke constructie heeft het startstation een minimale impact op de stedelijke omgeving.

ZJA vertaalde het ontwerp van de ruimtelijke overkapping in een parametrisch computermodel dat het ontwerp geometrisch optimaliseert en de uitslagen ten behoeve van de productie genereert. Hierdoor werd het mogelijk om de complexe vorm van de ruimtelijke overkapping, het gebruik van enkelvoudig en koud gebogen glas en staal en de gewalste stalen profielen te realiseren. Door de toegepaste methode konden vormen verwezenlijkt worden die zowel constructief als technische uitvoerbaar zijn en daarnaast ook betaalbaar.

Vorige jaar won ZJA samen Royal HaskoningDHV en Ballast Nedam de WAN Award 2016 met de ondergrondse parkeergarage Kustwerk Katwijk.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 14 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoerGelezen: 801 keer.