Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 6 oktober 2017 om 13:02 uur. 

Plantenbakken voor hoger veiligheidsgevoel fietsers

DELFT - Deze week plaatst Spoorzone Delft tijdelijke plantenbakken langs het fietspad Houttuinen. Deze tijdelijke maatregel is het resultaat van een nauwe samenwerking met de voor dit onderwerp opgerichte werkgroep.De plantenbakken dragen naar verwachting bij aan een hoger veiligheidsgevoel voor fietsers en zorgen voor vergroening van het stationsgebied.

Situatie
Op het moment dat er vragen kwamen over de veiligheid van het fietspad langs de Houttuinen is er een werkgroep opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van belangenverenigingen, zoals de Fietsersbond, mensen uit de omgeving en Spoorzone Delft. Na het mislukken van een pilot met barriers - die opzettelijk de gracht in werden geduwd - is aanvankelijk samen met de werkgroep besloten geen nieuwe tijdelijke maatregelen te nemen. Spoorzone Delft heeft in overleg met de werkgroep besloten te wachten met een definitieve oplossing tot de plaatsing van de steigers in de Westsingelgracht en het gereedkomen van de openbare ruimte. De uitvoering van dit project “Steigers” is verschoven naar de eerste helft van 2018. Daarmee vertraagt ook de definitieve oplossing. In het belang van de verkeersveiligheid is daarom alsnog voor een tijdelijke maatregel gekozen in de vorm van plantenbakken. Bijkomend voordeel hiervan is dat de plantenbakken bijdragen aan de veelgehoorde wens uit de stad om het stationsgebied groener te maken.

De werkgroep is zich ervan bewust dat deze plantenbakken geen volledige afscheiding vormen tussen het fietspad en het water, maar verwacht dat de bakken een positief effect hebben op de veiligheidsbeleving van fietsers.

Definitieve maatregel
De plantenbakken zijn een tijdelijke maatregel tot in ieder geval mei 2018. Eind november 2017 worden de nieuwe fietspaden over de Westvest en de Nieuwe Gracht in gebruik genomen. Ook worden in de eerste helft van 2018 steigers in het water geplaatst. Als het hele gebied klaar is, wordt met belanghebbenden en deskundigen bekeken hoe de verkeersstromen precies lopen. Parallel aan de tijdelijke maatregel wordt de besluitvorming in gang gezet voor een definitieve oplossing in samenhang met het steigerproject. De ervaringen van gebruikers met de plantenbakken worden meegenomen in deze besluitvorming.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1405 keer.Er zijn op dit moment 18 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!