Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 6 oktober 2017 om 13:01 uur. 

Eerste onderdelen tunnelboormachine aangekomen

DEN HAAG - Op donderdag 5 oktober 2017 kwamen de 1e onderdelen van de tunnelboormachine aan op de bouwplaats in de Vlietzone. Komende weken worden alle onderdelen vanuit Duitsland naar het werkterrein in de Vlietzone gebracht. Daar wordt de boormachine opgebouwd. In januari 2018 start het boren van de Victory Boogie Woogietunnel.De tunnelboormachine werd eerder gebruikt voor de Sluiskiltunnel in Zeeland. Daarna moest de machine nagekeken en hersteld worden. Dit gebeurde bij de fabrikant, de firma Herrenknecht, in Duitsland. Daar kreeg de machine een nieuw graafwiel. In augustus 2017 was de machine helemaal klaar en getest. Omdat de machine met een lengte van maar liefst 80 meter en een diameter van 11,34 meter te groot is om te vervoeren, moest hij eerst uit elkaar gehaald worden.

In delen opbouwen
Vanuit Kehl in Duitsland brengen 2 schepen de onderdelen van de boormachine naar de haven van Rotterdam. Daarna brengen zo’n 70 diepladers en vrachtwagens in oktober en november 2017 de onderdelen stuk voor stuk naar het werkterrein in de Vlietzone. De onderdelen komen in een bepaalde volgorde, zodat de machine direct van voor naar achter opgebouwd kan worden in de startschacht. Als de boormachine helemaal is opgebouwd, wordt als laatste het graafwiel voorop de machine bevestigd.

Boren van de tunnel
Eind december 2017 staat de boormachine klaar, zodat de aannemer in januari 2018 kan starten met het boren van de 1e tunnelbuis. De boormachine start in de Vlietzone en komt vlak voor de zomer van 2018 weer boven de grond in de Binckhorst. Daarna wordt het voorste deel van de machine, de boorkop, uit elkaar gehaald. De rest van de machine kan via de geboorde tunnelbuis terug naar de Vlietzone. Daar wordt de boormachine weer opgebouwd en gaat ze opnieuw de grond in voor het boren van de 2e buis.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 14 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 765 keer.