Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 5 oktober 2017 om 12:27 uur. 

Aangepaste route tram 16 door werkzaamheden rond de Grote Kerk
Trillingsdempende matten onder de rails

DEN HAAG - De openbare ruimte rond de Grote Kerk wordt groener en het plein krijgt nieuwe bestrating. Tegelijk met de herinrichting van het Kerkplein vernieuwt Den Haag de tramsporen van de calamiteitenroute zodat ook de RandstadRail-tram er in geval van nood kan rijden.Deze calamiteitenroute loopt van de Prinsegracht, via de Jan Hendrikstraat over het Kerkplein naar het Buitenhof. De HTM gebruikt de route bij incidenten of storingen.

Een aantal bomen op het Kerkplein verhuist naar een nieuwe plek. En een enkele zieke boom wordt vervangen door een nieuwe. De waterpomp komt na de herinrichting terug op de oude plek aan de kant van de Riviervismarkt en wordt weer werkend gemaakt.

Torenstraat 2 maanden afgesloten
Sinds woensdag 4 oktober is de Torenstraat dicht voor autoverkeer. Dat duurt tot begin december.

Aangepaste route tramlijn 16
Tram 16 rijdt vanaf zaterdag 14 oktober niet meer langs Kerkplein, maar een aangepaste route via de Kneuterdijk, Scheveningseweg en Eisenhowerlaan - de route van lijn 1. Vanaf Statenplein volgt lijn 16 weer de normale route. Deze omleiding duurt in ieder geval tot eind 2107. Daarna bekijkt de HTM opnieuw wat de beste tramroute is tijdens de laatste fase van de werkzaamheden.

Vervangend busvervoer
Vanaf zaterdag 14 oktober zet de HTM bussen in als alternatief voor tram 16.

> De eerste maand van de afsluiting Torenstraat (14 oktober - 12 november) rijdt een extra bus vanaf het Statenplein via de Parkstraat naar Den Haag CS en terug.
> Vanaf 13 november rijdt de bus tussen Statenplein en Den Haag CS over de Torenstraat. Bij het Kerkplein komt een tijdelijke bushalte.

Geluid en trillingen
Om de gevolgen voor omwonenden en de historische gebouwen in kaart te brengen, heeft de gemeente in de zomer van 2017 een trillingsonderzoek uitgevoerd. Hier hebben 2 adviesbureaus een second opinion over gedaan, op verzoek van ondernemers en eigenaren van historische gebouwen rond het plein en de Dagelijkse Groenmarkt.

De onderzoeken wijzen uit dat de kans op schade aan gebouwen door trillingen verwaarloosbaar is, ook als er zwaardere trams rijden. Wel neemt de kans op geluidshinder door trillingen toe. Daarom heeft de gemeente besloten extra trillingsdempende maatregelen te nemen. Zo worden er dempende matten onder de rails geplaatst. Daardoor leveren de trams geen hinder op. Ook kiest Den Haag voor een manier van werken die minder trillingen veroorzaakt: de oude fundering van de trambaan wordt op gedeelten die dichter bij de gevels liggen in stukken gezaagd, in plaats van in stukken gebroken met een zogeheten ‘prikker’.

Duur werkzaamheden
Door de trillingsdempende maatregelen en aangepaste werkwijze duren de werkzaamheden wel langer dan oorspronkelijk gepland. Het werk aan het spoor start in de eerste week van oktober en er wordt doorgewerkt tot half december. Dan is de bouwplaats een aantal weken stil vanwege de kerstvakantie, zodat mensen met zo min mogelijk hinder hun inkopen kunnen doen. Vanaf het nieuwe jaar gaat het werk verder op de Dagelijkse Groenmarkt, Gravenstraat en een gedeelte van het Buitenhof. De werkzaamheden zijn begin van de zomer 2018 afgerond.

Planning
De planning van de werkzaamheden rond het Kerkplein zie er nu als volgt uit.

Werkzaamheden van 4 tot 13 oktober
Vanaf maandag 2 oktober 2017 beginnen de voorbereidende werkzaamheden op de Torenstraat en Riviervismarkt. Van woensdag 4 oktober tot begin december is de Torenstraat dicht voor auto- en fietsverkeer. Voetgangers kunnen nog wel door de Torenstraat heen met een tijdelijke looproute en in de Torenstraat is een punt ingericht voor laden en lossen. Deze werkzaamheden duren tot 13 oktober 2017.

Werkzaamheden van 14 oktober tot 12 november
Vanaf zaterdag 14 oktober rijdt tramlijn 16 een aangepaste route en start vervangend busvervoer. Autoverkeer kan over het Kerkplein en de Prinsestraat in rijden. De Torenstraat, de Riviervismarkt en de Dagelijkse Groenmarkt zijn opgebroken. Er zijn hier nog wel tijdelijke looproutes gemaakt.

Werkzaamheden van 13 november tot 27 november
Vanaf 13 november zijn een deel van de Torenstraat, de Riviervismarkt en de Dagelijkse Groenmarkt nog opgebroken. Bussen en hulpdiensten kunnen weer gebruik maken van de Torenstraat.

Werkzaamheden van 28 november tot 22 december
Eind november is de Torenstraat weer te gebruiken door autoverkeer. De Riviervismarkt en de Dagelijkse Groenmarkt zijn nog opgebroken.

Tijdens en na de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie ligt het werk stil. Als het nodig is zijn er begin januari 2018 nog afrondende (bestratings)werkzaamheden ter hoogte van de Riviervismarkt. Begin januari 2018 starten de werkzaamheden op de Dagelijkse Groenmarkt/Gravenstraat en de Jan Hendrikstraat.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1733 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!