Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 3 oktober 2017 om 12:07 uur. 

Eerste nachtmetro van Nederland in regio Rotterdam
Metro`s RET gaan vanaf eind december een uur langer rijden in de weekenden

ROTTERDAM - Eind 2017 start een pilot met de nachtmetro in de Rotterdamse regio. De RET metrolijnen rijden een jaar lang in de weekenden een uur langer door. Inwoners uit de regio kunnen na bioscoop-, theater- of restaurantbezoek met de metro naar huis.


vlnr: De heren Unck (RET), Houtkamp (Schiedam), Van Sluis (Capelle aan den IJssel), Langenberg (Rotterdam) en Fortuyn (Lansingerland) starten de pilot Nachtmetro.

De proef die een jaar duurt en de eerste nachtmetro van Nederland is, is een initiatief van de  gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De RET verwacht per weekend ruim 1.000 extra passagiers te vervoeren.

Op vrijdag- en zaterdagavond zitten de laatste metro’s voller dan op doordeweekse avonden. De gemeenten uit de regio verwachten dan ook dat een uur langer doorrijden voorziet in een behoefte bij de reiziger. Zo hoeven bijvoorbeeld concert- en theaterbezoekers zich niet meer te haasten om met de metro thuis te komen. Bovendien past een nachtmetro bij het stedelijke en metropolitane karakter van de regio, geeft het een extra impuls aan het uitgaansleven en laten meer inwoners de auto staan.

Pilot nachtmetro
De pilot met de nachtmetro start op 29 december 2017 en duurt een jaar. De RET werkt de komende tijd de exacte dienstregeling van de metrolijnen verder uit en zal de reizigers tijdig informeren over deze uitbreiding. Reizigers betalen hetzelfde reguliere tarief als overdag.
De nachtmetro is een aanvulling op het huidige nachtvervoer met de BOB-bus.  Gedurende  de proef van een jaar bekijken de metropoolregio-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt.
 
Deelnemende gemeenten
De pilot nachtmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De gemeenten financieren de proef, die circa 530.000 euro kost gezamenlijk. De nachtmetro rijdt op alle RET metrolijnen, maar op lijnen B en E op ingekorte trajecten. Zo rijdt lijn E tussen Slinge en Pijnacker Zuid en rijdt lijn B tussen Nesselande en Schiedam Centrum. Het traject van de Hoekse Lijn is nog niet klaar en is daarom niet meegenomen in de pilot.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 2 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 15 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoerGelezen: 796 keer.