Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 29 september 2017 om 13:58 uur. 

HTM verlaagt snelheid trams op de Scheveningseweg

DEN HAAG - Om reizigers blijvend veilig en comfortabel te laten reizen verlaagt HTM op maandag 2 oktober 2017 de snelheid van trams naar 40 kilometer per uur op het traject Scheveningseweg in Den Haag. Het bedrijf waarschuwt dat het tramverkeer in de toekomst wellicht moet worden stilgelegd om ongelukken te voorkomen.Normaal rijden de trams van lijn 1 op de Scheveningseweg 50 kilometer per uur. Dit kan niet meer omdat de trams dan gaan slingeren. Het spoor is niet recht meer vanwege verzakkingen in de tientallen jaren oude constructie eronder die ernstig is verzwakt. Ook het wisselcomplex op de kruising van de Teldersweg met de Scheveningseweg is hard aan vervanging toe. HTM controleert voortdurend of de trams nog veilig kunnen blijven rijden op de lagere snelheid. HTM verwacht dat het spoor bij verdergaande slijtage aan eind van het derde kwartaal 2018 niet meer veilig is voor het vervoeren van reizigers.

Tijdpad
Binnenkort neemt de gemeente Den Haag een besluit over de wijze van aanpak bij het vernieuwen van dit deel van tramlijn 1. Het vervangen van dit soort omvangrijke spoorcomplexen is namelijk niet eenvoudig en kost veel tijd. De buitenlandse spoorfabrikant van HTM heeft wereldwijd vele klanten. Hun orders worden ingepland in een strak productieschema waar HTM geen invloed op heeft. Het fabriceren, leveren en installeren van het nieuwe wisselcomplex, de kilometers spoor en aanverwante constructies vergt een tijdpad van minimaal een jaar. Daarna volgt de testfase om te controleren of alles veilig is en goed functioneert. Het bedrijf hoopt daarom op spoedige besluitvorming door de gemeente Den Haag om de vervanging tijdig te kunnen realiseren.

Maandagochtend 2 oktober 2017 start HTM om 11:00 uur met het ophangen van waarschuwingsborden op de Scheveningseweg in Den Haag die de snelheidsbeperking aangeven aan de trambestuurders.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 2 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 15 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 5 reacties

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoerGelezen: 1232 keer.