Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-7-2018, 14:37 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 29 september 2017 om 13:58 uur. 

HTM verlaagt snelheid trams op de Scheveningseweg

DEN HAAG - Om reizigers blijvend veilig en comfortabel te laten reizen verlaagt HTM op maandag 2 oktober 2017 de snelheid van trams naar 40 kilometer per uur op het traject Scheveningseweg in Den Haag. Het bedrijf waarschuwt dat het tramverkeer in de toekomst wellicht moet worden stilgelegd om ongelukken te voorkomen.Normaal rijden de trams van lijn 1 op de Scheveningseweg 50 kilometer per uur. Dit kan niet meer omdat de trams dan gaan slingeren. Het spoor is niet recht meer vanwege verzakkingen in de tientallen jaren oude constructie eronder die ernstig is verzwakt. Ook het wisselcomplex op de kruising van de Teldersweg met de Scheveningseweg is hard aan vervanging toe. HTM controleert voortdurend of de trams nog veilig kunnen blijven rijden op de lagere snelheid. HTM verwacht dat het spoor bij verdergaande slijtage aan eind van het derde kwartaal 2018 niet meer veilig is voor het vervoeren van reizigers.

Tijdpad
Binnenkort neemt de gemeente Den Haag een besluit over de wijze van aanpak bij het vernieuwen van dit deel van tramlijn 1. Het vervangen van dit soort omvangrijke spoorcomplexen is namelijk niet eenvoudig en kost veel tijd. De buitenlandse spoorfabrikant van HTM heeft wereldwijd vele klanten. Hun orders worden ingepland in een strak productieschema waar HTM geen invloed op heeft. Het fabriceren, leveren en installeren van het nieuwe wisselcomplex, de kilometers spoor en aanverwante constructies vergt een tijdpad van minimaal een jaar. Daarna volgt de testfase om te controleren of alles veilig is en goed functioneert. Het bedrijf hoopt daarom op spoedige besluitvorming door de gemeente Den Haag om de vervanging tijdig te kunnen realiseren.

Maandagochtend 2 oktober 2017 start HTM om 11:00 uur met het ophangen van waarschuwingsborden op de Scheveningseweg in Den Haag die de snelheidsbeperking aangeven aan de trambestuurders.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 21 JULI 2018

 - Kaartverkoopautomaat in rood-beige stadstrams - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 20 JULI 2018

 - CNV-leden steunen massaal cao-resultaat Streekvervoer - 1 reactieGelezen: 1635 keer.Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!