Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 27 september 2017 om 14:19 uur. 

Succesvol rood-grijs R-net breidt verder uit

DEN HAAG - Het rood-grijze openbaar vervoersnetwerk R-net in Zuid-Holland groeit gestaag. Het R-net concept staat voor snelle routes en comfortabele bussen en treinen die frequent rijden.Eind 2014 zijn de eerste R-net bussen gaan rijden in de provincie. Met succes: steeds meer mensen weten de bus te vinden en de waardering van reizigers is hoog.

Eind 2016 werden de eveneens rood-grijze R-net treinen geďntroduceerd op de lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Later dit jaar komen er nog 3 nieuwe buslijnen bij. Andere uitbreidingen van zowel bus- als spoorlijnen zijn in voorbereiding. Met het HOV/R-net programma investeert de provincie Zuid-Holland in hoogwaardig openbaar vervoer. “Zo weten meer reizigers het openbaar vervoer te vinden. Het is een van de maatregelen, naast investeringen in wegen, fiets en vervoer over water, waarmee de provincie de bereikbaarheid verbetert”, zegt gedeputeerde Floor Vermeulen.

R-net biedt reizigers een frequente, betrouwbare, snelle en comfortabele reis. Het kwaliteitsconcept is eind 2014 geďntroduceerd op de buslijn van Leiden naar Zoetermeer en eind 2015 op de lijn tussen Rotterdam en Dirksland en bleek een succes. Beide lijnen laten een groei zien van het aantal reizigers en een hoge reizigerstevredenheid. Uit onderzoek blijkt dat meer reizigers de bussen verkiezen boven de auto.

Eind 2017: 3 nieuwe buslijnen
Aan het eind van dit jaar komen er nog drie nieuwe R-net buslijnen bij: tussen Leiden en Leiderdorp, Gouda en Schoonhoven en Alphen aan den Rijn en Schiphol. Daarnaast wordt de introductie van HOV/R-net bussen in het concessiegebied Drechtsteden – Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voorbereid voor eind 2018 en tussen Rotterdam en Oud-Beijerland voor 2019.

Ieder kwartier een trein en 2 nieuwe stations
Ook op het spoor zijn belangrijke stappen gezet. Afgelopen december zijn R-net treinen geďntroduceerd op de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Op 4 september is de frequentie op deze spoorlijn verdubbeld van twee naar vier keer per uur. Eind van dit jaar en begin 2018 volgen de opening van de  nieuwe stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Het R-net concept wordt eind 2018 ook geďntroduceerd op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.

R-net
R-net staat voor Randstad-net. Overheden en vervoerders werken samen met het doel om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden: zowel bussen, treinen, trams als metro’s. Alleen snelle, frequente en betrouwbare verbindingen mogen het R-net kwaliteitskeurmerk dragen. Haltes bieden goede voorzieningen zoals digitale reizigersinformatie en gebruikersvriendelijke fietsenstallingen en hebben een herkenbare rood-grijze uitstraling, net als de voertuigen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1172 keer.