Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 23 september 2017 om 14:43 uur. 

Grootste 15 meter-busvloot van Nederland in Almere

ALMERE - MAN levert Syntus honderd bussen. Syntus, onderdeel van het internationale mobiliteitsbedrijf Keolis, gaat met 57 exemplaren van de MAN Lion City A26 LF (15 meter), tien stuks MAN Lion City A37 LF (12 meter) en 33 MAN Lion City A44 LE (15 meter) het grootste deel van de stads- en streekdienst in Almere uitvoeren.Als de concessie op 10 december van dit jaar met de MAN bussen van start gaat, heeft de vervoerder de grootste 15 meter-vloot van Nederland.

De honderd bussen zijn bestemd voor een vernieuwend BRT-concept (Bus Rapid Transit) dat in Almere wordt uitgerold. Syntus gaat daarbij de reizigers op de stadslijnen veel frequenter en comfortabeler bedienen dan voorheen. De nieuwe bussen van MAN, het netwerk, de dienstregeling, haltes, infrastructuur, communicatie en beleving van de reiziger vormen samen een geheel onder de nieuwe naam allGo.

Kwaliteit
Voor Syntus viel de keuze op MAN omdat dit merk staat voor kwaliteit. Ook de full service en de ‘ontzorging’ die MAN gedurende een periode van tien jaar garandeert bij het onderhoud van de betrouwbare Euro 6C aandrijflijn, viel in het voordeel van MAN uit. Daarnaast moeten de bussen luxe en snelheid uitstralen; iets waarin MAN volgens Syntus volledig is geslaagd.

Tailor made
MAN heeft de bussen tailor made ontworpen in nauwe samenwerking met Keolis-dochter Syntus. Het zijn lagevloerbussen die dankzij brede gangpaden en drie dubbelblads deurportalen met extra brede deuren zorgen voor een optimale doorstroming. Daarnaast is het aantal zitplaatsen van de bus te vergroten met klapzittingen die alleen buiten de spitsritten zijn te gebruiken. Het personeel krijgt extra training om op de vijftien meter lange bussen te rijden.

Sociale veiligheid
Op verzoek van de gemeente Almere is bij de ontwikkeling van de bussen veel rekening gehouden met de sociale veiligheid. De bussen krijgen voorzieningen mee zoals een afsluitbare glazen veiligheidscabine voor de chauffeur en er wordt aan boord geen contant geld meer geaccepteerd. Ook zichtlijnen die middels spiegels door de hele bus lopen, moeten het gevoel van veiligheid voor de bestuurder en zijn passagiers vergroten. De allGo bussen bieden veel comfort, onder meer door de airconditioning. Daarnaast zijn de MAN’s rolstoelvriendelijk gemaakt en voorzien van een elektrisch verstelbare rolstoelplank.

De eerste MAN bus voor Almere is inmiddels als proef ingezet. De officiële start van de nieuwe allGo dienstregeling begint 10 december.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1115 keer.