Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 19 september 2017 om 15:45 uur. 

Desastreuze gevolgen tariefverlaging 2e parkeervergunning

DEN HAAG - Sinds februari 2015 heeft het college de tarieven voor een tweede parkeervergunning drastisch verlaagd. Toen al heeft de Partij voor de Dieren bezwaar gemaakt tegen deze tariefverlaging uit vrees voor een explosieve toename van het aantal auto’s.Nu blijkt uit de praktijk dat het desastreuze gevolgen heeft voor de parkeerdruk. Dat moet anders vindt de Partij voor de Dieren.

Sinds de tariefverlaging in 2015 is er een toename van het aantal tweede en volgende vergunningen van 52%. Hierdoor stijgt de parkeerdruk in de Haagse wijken. Zo is bijvoorbeeld de parkeerdruk in de wijk Transvaal gestegen van 79% naar 85%. Tijdens het ondervragen van bewoners heeft 57,2% aangegeven een extra voertuig te hebben aangeschaft.

Onder andere door verdichting komt er steeds meer druk op de openbare ruimte. Parkeerplekken zijn openbare ruimtes die ook anders ingericht kunnen worden. Om de kwaliteit van leven te verbeteren en te veraangenamen. Zo is in Bezuidenhout onlangs een ‘tijdelijk’ park gecreëerd en hebben de bewoners gebruik gemaakt van andere vervoersmiddelen zoals de fiets.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “Het parkeerbeleid staat haaks op het beleid om de lucht gezond te maken en te houden. Met de tariefverlaging heeft dit college het autogebruik alleen maar aantrekkelijker gemaakt. En heeft zelfs 57,2% van de bewoners een extra voertuig aangeschaft. Het huidige parkeerbeleid is onhoudbaar voor de toekomst, alternatieven zoals openbaar vervoer en fiets zijn toegankelijk voor iedereen en slokt minder openbare ruimte op dan al die parkeerplekken te blijven realiseren.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 843 keer.