Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 7 september 2017 om 13:17 uur. 

Informatieavond werkzaamheden Kerkplein

DEN HAAG - Dinsdag 12 september organiseert de gemeente Den Haag een inloopavond over de werkzaamheden op het Kerkplein. De gemeente richt het plein opnieuw in en vernieuwt ook de tramsporen.De inloopavond is in het Nutshuis (Riviervismarkt 5). Er is geen vast programma. Loop tussen 19.30 en 21.00 uur binnen. Tijdens de bijeenkomst krijgt u meer informatie over de werkzaamheden en kunt u vragen stellen aan de gemeente en medewerkers van aannemer HABO GWW.

Rails met trillingsdemping
Vanaf half september gaan de werkzaamheden op het Kerkplein een nieuwe fase in: dan start de vernieuwing van de Torenstraat-Riviervismarkt. Er komt extra demping onder de tramrails. Daarom duren deze werkzaamheden langer dan eerst was aangekondigd.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden op de Torenstraat-Riviervismarkt eind dit jaar klaar. Volgend jaar zijn vr de zomer ook de Gravenstraat, het Buitenhof en de Jan Hendrikstraat klaar.

Trillingsonderzoek
Na herinrichting is het spoor klaar voor de nieuwe Avenio- en RegioCitadis-trams. Omdat deze zwaarder zijn dan de huidige trams heeft de gemeente afgelopen maanden trillingsonderzoek uitgevoerd. Op verzoek van ondernemers en de buurt hebben 2 adviesbureaus hierover nog een second opinion gedaan.

De uitkomst is dat er een zeer lage kans bestaat op trillingsschade door de inzet van zwaardere trams op het Kerkplein. Wel neemt de kans op geluidshinder toe. Dit wordt opgelost door het aanbrengen van extra demping onder de tramrails met geluiddempende matten.

Over de werkzaamheden
De openbare ruimte rond de Grote Kerk wordt groener en het plein krijgt nieuwe bestrating. Tegelijkertijd met de herinrichting van het Kerkplein worden de tramsporen van de zogenoemde calamiteitenroute vernieuwd om ze klaar te maken voor de nieuwe, moderne trams van de HTM.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrck - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 696 keer.