Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 5 september 2017 om 14:48 uur. 

Groep de Mos pleit voor Haags Deltaplan Bereikbaarheid
Raadsleden De Mos en Guernaoui willen Investeringsfonds Bereikbaarheid en snelle aanpak verkeersknelpunten 

DEN HAAG - Vrijwel dagelijks loopt het in de Haagse regio gierend vast. Volgens cijfers van TNO brachten files de Nederlandse economie meer dan een miljard euro schade toe. Hierbij heeft Den Haag de twijfelachtige eer om bijna jaarlijks te worden uitgeroepen tot ‘s lands Filehoofdstad, hetgeen voor KPN een reden was om met haar hoofdkantoor uit de Binckhorst te vertrekken; een banenverlies van 2.000 medewerkers.“Den Haag blijft de komende jaren groeien, zowel in inwonertal als in bezoekers en toeristen. Dit stelt hogere eisen aan de bereikbaarheid van de stad. Een groeiend autoverkeer, onder andere naar Scheveningen, betekent een slechtere leefbaarheid. Deze enorme verkeerscrisis vraagt om structurele oplossingen voor zowel het autoverkeer als voor het openbaar vervoer”, stellen de Groep de Mos raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui, die in het verkiezingsprogramma van de lokale partij met een Haags Deltaplan Bereikbaarheid zullen komen.

Verbeteren RandstadRail-lijnen
De Mos en Guernaoui willen het openbaar vervoer in Den Haag en Scheveningen verbeteren met het ondergronds doortrekken van RandstadRail vanuit Den Haag Centraal. Hierdoor wordt Scheveningen-Bad beter en sneller bereikbaar en ontstaan er betere verbindingen tussen Scheveningen-Haven en het centrum: “Daarnaast moeten de bestaande en succesvolle RandstadRail-lijnen verbeterd worden, zodat een snellere verbinding ontstaat tussen Den Haag ZuidWest en het centrum. Aanpassingen van de samenloop tussen HTM en RET-netwerk moet leiden tot meer ruimte voor een extra Randstadrail-verbinding tussen Zoetermeer, Leidschenveen, station Ypenburg, ADO-stadion, Binckhorst, Madurodam en Scheveningen”.

Upgraden autowegen
Naast investeringen in het OV vindt Groep de Mos het hoog tijd dat ook het Haagse wegennet wordt aangepakt. “Onze mooie stad staat stil. In de auto, de tram en bus én op bestuurlijk vlak”, aldus De Mos en Guernaoui, die willen dat er eindelijk werk wordt gemaakt van het ondertunneling van het Telderstracé. “Deze ondertunneling zal de doorstroming bevorderen, zeker als er gelijk een tramspoormogelijkheid wordt gecreëerd. Bovendien creëren we bovengronds meer groen”, aldus De Mos en Guernaoui, die zich verder hard maken voor het met ongelijkvloerse kruisingen verbeteren van de Lozerlaan en de N44 vanuit Wassenaar. De Mos en Guernaoui: “Het wordt hoogtijd om onze belangrijke doorvoerroutes te ontlasten. Het toevoegen van extra capaciteit dient ook te geschieden door vanaf de A4 extra inprikkers te realiseren, zoals bij de Prinses Beatrixlaan”.

Méér ondergrondse parkeergarages
Als laatste speerpunt in het Deltaplein Bereikbaarheid zal Groep de Mos pleiten voor het aanleggen van meer ondergrondse parkeergarages. “Onder de sportcampus in Het Zuiderpark, onder het Malieveld en bij de Groenteweg nabij de Haagse Markt, dienen in de nabije toekomst ondergrondse parkeergarages gerealiseerd te worden om de toenemende parkeerdruk het hoofd te kunnen bieden”, aldus de twee Groep de Mossers.
 
Financiering 
Met deze grote investeringen zijn ook hoge kosten verbonden. “Daarom pleiten wij voor een Investeringsfonds Bereikbaarheid, meer publiek-private samenwerking én voor een veel actievere geldlobby vanuit het College van B&W naar het Rijk. De tijd van niets doen moet voorbij zijn”, aldus De Mos en Guernaoui, die verder pleiten voor een combinatie van inzet van bestaande begrotingsmiddelen (zoals dividend uit HTM en de opbrengsten betaald parkeren), aanpak onderbesteding en herprioritering binnen het programma verkeer en vervoer. “Alleen hiermee kan jaarlijks 40 miljoen euro vrijkomen voor het verbeteren van de bereikbaarheid van onze stad”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 990 keer.