Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 2 september 2017 om 13:31 uur. 

Nieuw onderstation HTM in bedrijf

DELFT - In het weekend van 2/3 september wordt er gewerkt aan de aansluiting van het nieuwe HTM onderstation voor de tram bij de Van Bleyswijckstraat/Westlandseweg.Het oude onderstation aan de Westlandseweg is inmiddels gesloopt om de aanleg van de Nieuwe Gracht mogelijk te maken. Het nieuwe onderstation aan de Van Bleyswijckstraat is ingericht en klaar voor ingebruikname. De ingebruikname moet ’s nachts gebeuren wanneer de tram niet rijdt, en staat nu gepland voor komende de nacht, van 2 op 3 september.
 
Voorbereidingen en nachtwerkzaamheden 2/3 september
Ter voorbereiding wordt er vandaag, zaterdag 2 september overdag gewerkt. Vanaf 16.00 uur wordt de inrit van het SC Delflandcollege open gegraven om later kabels te leggen. Tussen 16.00 uur en circa 01.00 uur worden voorbereidende kabelwerkzaamheden uitgevoerd. Direct nadat de laatste tram is gepasseerd, wordt de bovenleiding uitgeschakeld en kunnen de kabels worden omgelegd. De verwachting is dat deze werkzaamheden tot circa 5.00 uur duren. De bovenleiding wordt dan ingeschakeld, zodat rond 6.00h de eerste tram weer kan passeren. Vanaf 9.00 uur wordt de inrit van het SC Delflandcollege weer dicht gestraat en in de loop van de middag zullen de werkzaamheden gereed zijn. In de nacht kunt u hinder ondervinden van bouwlampen en (rail)voertuigen. Alle werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken vinden plaats voor 22.00 uur of na 09.00 uur.
 
Verwijderen tijdelijke onderstation
In eerste instantie was het de bedoeling om het tijdelijke onderstation nog 2 weken stand-by te houden na ingebruikname van het nieuwe onderstation. Daarna zou het, wederom in de nacht wanneer de tram niet rijdt, losgeknipt en aansluitend verwijderd worden. Met het oog op de aanstaande buitendienststelling van het tramspoor op de Phoenixstraat is besloten hem te laten staan tot begin oktober. In deze week rijdt er namelijk geen tram in Delft i.v.m. de werkzaamheden aan het tramspoor op de Phoenixstraat. Zodoende kan het tijdelijke onderstation overdag losgeknipt en afgevoerd worden, met minder hinder voor de omgeving. Het herstel van de parkeervakken aan de Van Bleyswijkstraat vindt direct daarna plaats.
 
Planning
• Weekend 2/3 september Testen en in bedrijf stellen nieuw onderstation
• 4 t/m 29 september Testfase nieuw onderstation (mobiel onderstation stand-by)
• 2 t/m 6 oktober Verwijderen tijdelijk onderstation
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1015 keer.