Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 13 augustus 2017 om 10:37 uur. 

Rover: “Laat reiziger niet betalen voor afschaffen contant geld”

DEN HAAG - Rover wil niet dat de reiziger de rekening gepresenteerd krijgt van het afschaffen van contant geld in de bus. Verschillende vervoerders overwegen een kleine prijsverhoging om pinapparatuur in de bus te kunnen bekostigen, maar Rover vindt dat deze rekening door de vervoerder zelf gedragen moet worden.Om overvallen tegen te gaan, wordt op steeds meer plaatsen het contant geld in de bus afgeschaft. De vervoerderbedrijven hebben vorig jaar in hun plan voor contactloos betalen op de bus aangegeven dat zij daarvoor investeringen in pinapparatuur moeten doen en hiervoor de overheden vragen om ondersteuning.

Tot grote teleurstelling van Rover is er nu onlangs in provincie Brabant besloten dat de reiziger ook mee moet betalen aan deze ontwikkeling. Hierdoor wordt het plaatselijke kilometertarief voor onbepaalde tijd verhoogd met één cent per vier kilometer. Daarnaast wordt het Brabant ritkaartje in prijs verhoogd van €3,70 naar €3,85 en de dalurendagkaart van €6,00 naar €6,20. Inmiddels heeft Rover signalen ontvangen dat er door meerdere vervoerders een lichte prijsverhoging wordt overwogen.

Hoewel het om kleine prijsverhogingen gaat, heeft Rover principiële bezwaren. Het invoeren van nieuwe betaalsystemen moet niet leiden tot extra kosten voor de OV-reiziger. “OV-personeel moet veilig kunnen werken. Rover onderstreept het belang daarvan, het is net zo elementair als dat reizigers veilig kunnen reizen”, stelt Rover. “Het is een zaak van vervoerders en overheden om daarvoor te zorgen en maatregelen daartoe te financieren”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 970 keer.