Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 15-12-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 12 augustus 2017 om 13:32 uur. 

Metrobestuurder populaire bijbaan voor studenten

AMSTERDAM - GVB is overdonderd door de vele aanmeldingen van studenten voor de vacature van parttime metrobestuurder. “Samen met onze uitzendpartner Olympia hebben we onze pijlen op studenten gericht én met succes. In slechts drie dagen tijd hebben we meer dan 100 serieuze aanmeldingen binnengekregen”, zegt teammanager Operatie Sander Venneman.


Na zes weken nog twee weken theorie en praktijk om ook de M5 te kunnen besturen.

Sander Venneman: “We zijn aangenaam verrast dat deze doelgroep zo geïnteresseerd is in werken bij GVB, want we hebben ze de komende jaren hard nodig.”

Prima te combineren
Venneman vervolgt: “Onze flexibele pool met inhuurkrachten voor piekmomenten en bij ziekte, kwam onder druk te staan. Dit jaar alleen al zoeken we nog ruim 40 bestuurders. Deels komt dit door natuurlijke uitstroom van medewerkers die binnen nu en een paar jaar met pensioen gaan. Anderzijds omdat we met de komst van de Noord/Zuidlijn de komende jaren meer metrobestuurders nodig hebben.” Volgens de manager kunnen studenten deze baan prima combineren met hun studie, omdat de werktijden heel flexibel zijn. “Ze kunnen tussen 5 uur ’s ochtends en 1 uur ’s nachts werken”, aldus Venneman.

Voor herhaling vatbaar
GVB werft de studenten juist in de zomerperiode, omdat de verplichte opleiding in 8 weken duurt. Venneman: “Hierin maken we geen onderscheid tussen fulltimers en parttimers. Iedereen die een van onze metro’s wil besturen, is bij wet verplicht deze opleiding te volgen. De eerste zes studenten ronden binnen nu en een paar weken hun opleiding af. Wat ons betreft is deze manier van werven zeker voor herhaling vatbaar. We gaan nu onderzoeken of zo’n wervingsactie ook werkt voor buschauffeurs, want ook daar zijn we naarstig naar op zoek!”

Campagne en respons
De vacature heeft in juli 2017 opengestaan bij de inhuurpartner Olympia. Zij zijn op verzoek van GVB een Facebook campagne opgestart, specifiek gericht op studenten. De respons na ca. 3 dagen was ongeveer 250 reacties. Hierbij zat naar opgave van Olympia ook veel niet-doelgroep respons. Na verdere selectie bleven er ruim 100 serieuze kandidaten over. Na de selectiedagen zijn er zes overgebleven die de opleiding gaan volgen. Een klas van 4 en een van 2 studenten. Deze hoeveelheid reacties heeft Olympia behoorlijk overspoeld, daarom hebben ze de vacature na drie dagen al weer gesloten. Gelet op het succes (respons) is deze actie bij een volgende gelegenheid zeker weer voor herhaling vatbaar, zowel voor Olympia als voor GVB.

Opleiding
Iedereen die voor GVB de metro opgaat als personenvervoerder krijgt dezelfde opleiding. Inhoud en duur van de opleiding is voor iedereen gelijk. Ook hanteert GVB één (kwaliteits-) norm met betrekking tot examinering. Dit is overigens geregeld bij wet (Wet Lokaal Spoor) en geborgd in het Veiligheids Management Systeem (VMS) van GVB. Studenten worden de eerste zes weken opgeleid voor de M4. Na zes weken krijgen ze nog twee weken theorie en praktijk om ook de M5 te kunnen besturen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 8 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 5 reacties

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 3 reacties

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loonGelezen: 753 keer.