Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 4 augustus 2017 om 15:39 uur. 

Rover-Den Haag: Bus 25 terug naar Den Haag Centraal

DEN HAAG - Eén van de OV-wensen (in het kader van verkiezingen gemeenteraad Den Haag 2018) van Rover-Den Haag is dat bus 25 weer via de Stille en Amsterdamse Veerkade naar het begin- en eindpunt Den Haag Centraal gaat rijden.De norm voor de loopafstand naar een halte van het OV is circa 500 meter. Deze norm is in ieder geval van toepassing op de dichtbevolkte stadsdelen en hangt bovendien samen met de sociale functie van het OV. Aandachtspunt is in dit verband de loopafstand in een dichtbevolkte wijk als de Schilderswijk. Met de opheffing van bus 18 uit de aangrenzende stationsbuurt in 2015 bedraagt de loopafstand in sommige delen meer dan 700 meter.

Het herstellen van de verbinding van bus 25 met het Centraal Station via de Stille en Amsterdamse Veerkade (met bushalten op de Paviljoengracht/Stille Veerkade en op de Amsterdamse Veerkade/Wagenstraat) zou de loopafstand in dit gebied kunnen verkleinen. Een deel van de route (Lutherse Burgwal) valt in het VCP-gebied. Dit mag volgens Rover geen belemmering zijn om busverkeer daarin niet toe te staan. In de binnenstad dient ruimte te zijn voor het OV. Rover is er nog steeds voorstander van om HTM bus 25 via de Stille en Amsterdamse Veerkade terug te brengen naar het begin- en eindpunt Den Haag Centraal. De route van deze buslijn is bovendien in het programma van eisen van de busconcessie Haaglanden Stad 2019-2034 grotendeels opgenomen als verplichte buslijn. Op deze buslijn zouden bij het ingaan van de busconcessie de eerste zero-emissiebussen kunnen worden ingezet.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 3 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 5 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1207 keer.