Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 26 juli 2017 om 12:39 uur, bron: www.rover.nl

Rover-Amsterdam waarschuwt voor overvol OV

AMSTERDAM - De reizigersgroei binnen het Amsterdamse openbaar vervoer kan GVB met het huidige materieel nauwelijks opvangen. Daarvoor waarschuwt Rover-afdeling Amsterdam op de eigen website.Al eerder stuurde de Reizigers Advies Raad (RAR) een brandbrief aan de Vervoerregio Amsterdam over het tekort aan materieel.

Amsterdam kent geen daluren, stelt Rover-Amsterdam. Metro 51 is meestal al volgeladen bij het startstation Amsterdam CS, metro 50 is vanaf station Sloterdijk ook al meteen gevuld met passagiers en de trams rijdend in de binnenring van Amsterdam puilen flink uit. Doordat het GVB structureel materieeltekort heeft, is het lastig om aan de reizigersvraag te kunnen voldoen en de juiste kwaliteit en comfort te bieden.

“Jammer genoeg zijn ook hier oude schoenen eerst weggegooid voordat er nieuwe komen”, ziet Rover-Amsterdam. Van 13 oudere trams werd afscheid genomen terwijl deze volgens de RAR nog inzetbaar waren. Er zijn nieuwe trams besteld, maar voorlopig rijden deze nog niet. Een (reserve) aanschaf van 5 extra metrostellen binnen de bestelling van de laatste serie nieuwe metrovoertuigen is door de vervoersregio Amsterdam afgewezen. Nu de reizigersgroei groter is dan verwacht, worden ook de noodzakelijk reservetrams voor calamiteiten regelmatig ingezet. Dit betekent weer problemen en extra kosten bij het invullen van het onderhoudsschema.

Bij het starten van de nieuwe Noord-Zuid lijn wordt een groot materieeltekort verwacht. Het GVB heeft als tussenoplossing het verwijderen van een aantal zitplaatsen in trams en metro, Rover-Amsterdam verwacht dat deze “oplossing” voor slechts korte duur voldoende zal zijn. Tenslotte wordt er door Amsterdam volop ingezet op de bouw van nieuwe woningen en het terugdringen van autoverkeer.

“Wie A zegt van Amsterdam, moet ook B zeggen van Beter openbaar vervoer; en daar dan de financiële consequenties voor dragen”, stelt Rover-Amsterdam. Samen met de andere consumentenorganisaties in het RAR heeft de Rover-afdeling eerder dit jaar de heer P.J.M.Litjens, portefeuillehouder Openbaar Vervoer, gevraagd op korte termijn een ruimer budget beschikbaar te stellen voor aanschaf en uitbreiding van het aantal railvoertuigen.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 1409 keer.Er zijn op dit moment 3 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!