Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 16 mei 2013 om 14:03 uur. 

Leidschendam-Voorburg wil RandstadRail-trams op lijn 6

LEIDSCHENDAM - De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft in een brief aan het Stadsgewest Haaglanden zijn zorgen geuit over de wijzigingen in de dienstregeling van de lijnen 2 en 6. Als gevolg van deze wijziging zal lijn 6 vanaf juli doorrijden naar Leidschendam-Noord.


archieffoto

De rode trams van lijn 6 beschikken niet over een gelijkvloerse instap. De gemeenteraad heeft hierover veel klachten ontvangen en doet een beroep op het Stadsgewest om de toegankelijkheid van de rijtuigen van lijn 6 te verbeteren.

Vanaf medio juli vindt er een wijziging plaats in de dienstregeling van de tramlijnen 2 en 6. Lijn 2 krijgt als eindpunt ziekenhuis Antoniushove (Leidsenhage) en lijn 6 rijdt door naar Leidschendam-Noord. Volgens de huidige dienstregeling rijdt lijn 2 deze route met RandstadRailvoertuigen. Deze voertuigen beschikken over een gelijkvloerse instap en een speciale ruimte voor mensen met een rollator, rolstoelers, scootmobielen en mensen met kinderwagens.

Het traject Leidsenhage - Leidschendam-Noord wordt daarom door onder meer veel ouderen en mensen met een beperking gebruikt. Voor deze groep is lijn 2 bovendien de verbinding met ziekenhuis Westeinde, NS-stations en de binnenstad van Den Haag.

Lijn 6 rijdt met gewone voertuigen. Door in de nieuwe dienstregeling lijn 2 om te ruilen met lijn 6 wordt een grote groep mensen die afhankelijk is van het openbaar vervoer, het reizen met de tram bijna onmogelijk gemaakt.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg hecht veel belang aan een goede toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor alle inwoners. Vanaf medio juli lijkt dit niet meer het geval te zijn voor de nieuwe route van lijn 6. Dit terwijl de afgelopen periode de rails op deze route juist speciaal zijn aangepast voor RandstadRail-rijtuigen.

De gemeenteraad heeft daarom een brief gestuurd naar het Stadsgewest met een oproep om te bezien hoe de toegankelijkheid van de rijtuigen van en naar Leidschendam-Noord op korte termijn verbeterd kan worden. Bij voorkeur door zo snel mogelijk ook op lijn 6 met de nieuwe RandstadRailvoertuigen te gaan rijden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 2662 keer.Er zijn op dit moment 13 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!