Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Hofweg - Spui - Lange Poten in 1959
ansichtkaart uit de collectie van Frans Wellner


snorrecken | 24-12-2017
Na een paar dagen nog even een reactie op deze interessante foto. We kijken op het kruispunt Kapelsbrug met de Lange Poten en de Spuistraat; de allereerste kruising in Nederland die beveiligd werd met verkeerslichten (z.g. ampels van HEEMAF). Anders dan op de foto:Ook op dit kruispunt gold jarenlang dat aan de rechterkant moest worden voorgesorteerd om linksaf de Lange Poten in te gaan.
Naast het gebouw van de Gemeentetelephoon zien we het vermaarde House Of Lords, een restaurant en tearoom. Op het Spui zien we Heck`s, waar op zondagmiddag meestal een live orkest speelde en daarnaast Restaurant De Kroon.
Op het parkeerterrein valt nog een donkere Kever op, in die jaren veelal in gebruik bij het Britse leger en vervolgens verkocht aan particulieren. Op de Westvlietweg stonden ze vaak met tientallen tegelijk te koop.
Iedereen heel fijne dagen!!!

Wim van Es | 22-12-2017
Op deze foto is te zien waarom linksafslaand verkeer rechts moest voorsorteren.

Peter | 22-12-2017
Het moet juni 1959 zijn. Het spandoek midden onderaan is een wegwijzer naar de voorstelling `Glorie van het Binnenhof`. Dat was (kennelijk) een lichtspektakel over de geschiedenis van het Binnehof uit juni 1959.

erven sleeboom | 22-12-2017
Het is zomer 1959, 1960 of 1961. De auto`s zijn niet heel oud hoor, ze geven het gewone beeld van die jaren, ik zie zo verspreid een paar keer Opel Record of Olympia, een Fiat 600, Vauxhall, Simca, Fiat 1100, Peugot 403, Ford Zephyr, Renault Dauphine en natuurlijk de nodige VW`s. Ik zie zelfs het neusje van een vierde 1100 van lijn 8 of 9, jammer dat er niet net een lijn I² voorbijkomt.
Van `Dudok` is nog geen sprake.

Rob Heus | 22-12-2017
Van de Lange Poten naar het Binnenhof zien we nog de Hofstraat lopen.
Op het meest linkse gebouw aan die straat is ,,HOON" op de gevel te zien van: Gemeentelephoon. In dat gebouw was een telefooncentrale ondergebracht.
De Duitsers hebben in 1940 die gemeentelijke instellingen van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag (en ook een net in Arnhem?) ondergebracht in het Staatsbedrijf der P.T.T.

Kees de Ridder | 21-12-2017
Ik zie heel andere dingen: halveer de foto in de lengte en je hebt het beeld dat elke Nederlander dagelijks kan zien in het nieuws uit Den Haag via het dak van Dudok en daarnaast zegt de tijdgeest me dat het monument van het Regiment De Jagers er nog staat tezamen met hele oude auto`s.`In het jaar?????

pduvekot | 21-12-2017
Ik herinner mij dat je rechtsaf naar het Binnenhof moest rijden, maar dat je voor de poort een halve draai moest maken om voor het verkeerslicht te komen voor uitgaand Binnenhof verkeer om zo naar het Buitenhof te kunnen oversteken.
Bij de Scheveningseweg hoek Badhuisstraat was ook zo`n rare constructie.
Maar wat staat er nou op dat spandoek? ...... naar het Binnenhof...??

Toon Steenmeijer | 21-12-2017
Rechts voorsorteren lijkt me niet zo vreemd hier. Als je links voorsorteert, zoals normaal, blokkeer je wel een rechtdoorgaand tramspoor.

Ruud Poortier | 21-12-2017
Ik hen het beeld van @Cornelis. Ik herinner me dat ik het altijd wat tegenstrijdig vond: rechts voorsorteren om linksaf te slaan.

Cornelis | 21-12-2017
Jan de Zwart: Omdat voorzoer ik het mij herinner, het "linksafslaande" verkeer thv het ruiterstandbeeld rechts moest voorsorteren bij een apart verkeerslicht waar men bij "groen licht"naar het Buitenhof kon rijden. Daar kon men ook nog rechtsaf het Binnenhof opgaan.

Haagse_Meester | 21-12-2017
@JandeSwart: ik denk dat hier bedoeld wordt dat verkeer op de rechterrijstrook naar de middenrijstrook moet omdat de betreffende rijstrook ophoud na de afslag naar het Binnenhof. Zover ik weet mag/mocht verkeer vanaf de Hofweg niet afslaan richting Gravenstraat.

Jan de Swart | 21-12-2017
Mooie foto van de Hofweg; het Spui en de Lange Poten met drie PCC uit de serie 1101 - 1200, waarschijnlijk rijdende op de lijnen 8 + 9.
Wat mij opvalt is dat het verkeer dat rechtdoor wil over de middelste en linkerrrijstrook wordt geleid en het verkeer dat links en rechtsaf wil slaan over de rechterrijstrook wordt geleidt, wat mij zeer vreemd overkomt,

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1734


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 19 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!