Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-2-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Blauwe Tram lokaaldienst naar Voorburg, vertrokken van Scheveningen, 1954
foto van Herman Vellekoop uit de collectie van Dick van der Spek


erven sleeboom | 11-7-2017
 quote:
Dick van der Spek | 11-7-2017 Die buslijn P was een tijdje de drukste buslijn van de HTM.
Welke buslijn P bedoel je? Er was een lijn P (later 26) Grote Markt-Loosduinen. In Voorburg kwam verder alleen HTM-buslijn N (later 25) Potgieterlaan-Veenendaalkade, een goedlopende lijn, maar die bediende een ander deel van Voorburg en kwam nauwelijks in de buurt van de NZH-tramlijn.
 quote:
Laurentius | 10-7-2017 Het is nog steeds jammer dat deze verbinding er niet meer is.[...]In de vertrouwde blauwe konden we altijd zitten, zowel heen als terug.
Ik bespeur hier wel vaker grote nostalgie naar lijnen die al zestig jaar geleden niet levensvatbaar zijn gebleken. Zoals Dick uitlegt was het helemaal geen goed teken dat je in die tram altijd kon zitten. De lijn naar Scheveningen was in de late jaren veertig herlegd, maar de NZH deed dat niet van harte, gezien het geringe vervoer. Dat was geen wonder gezien de nabijheid van tramlijn 9. Beide lijnen reden praktisch parallel. Een lokaaldienst beperkt tot Malieveld-Voorburg Viaduct was beter geweest. De vervangende buslijn 42 (vanaf 1958) was tussen Bezuidenhout en Scheveningen ook geen vetpot, want die reed op dat traject maar eens in het half uur. Kortom, met alle respect voor een machtig mooi tramtraject door de Scheveningse Bosjes: die tram was niet te handhaven.

Dick van der Spek | 11-7-2017
Dat je vaak kon zitten kwam door het geringe aantal reizigers. Deze lijn was een blok aan het been van de NZH. Onrendabel, zeker vanaf halte Bezuidenhout. En er was een bus lijn P die het winkelend publiek vanaf Voorburg voor de deur van de warenhuizen bracht. Dat was de grote pech voor de tram. Die buslijn P was een tijdje de drukste buslijn van de HTM.

Laurentius | 10-7-2017
Het is nog steeds jammer dat deze verbinding er niet meer is. Nu moet je vanaf Voorburg Vronesteyn 1x overstappen op buslijn 23 van de HTM bij de Rozenboomlaan.
Buslijn 23 is vaak goed bezet , dus zitplaatsen zijn bezet of zijn er nauwelijks. In de vertrouwde blauwe konden we altijd zitten, zowel heen als terug.

Tiktak | 10-7-2017
@Jwb,

Bedankt voor de uitleg.

Jwb | 10-7-2017
@tiktak - de zon die reflecteert op de min of meer driehoekige baanschuiver die de NZH stellen rond de draaistellen hadden ? In het rechter deel zie je die ook als je goed kijkt. Maar dan in het donker van de schaduw.

Tiktak | 10-7-2017
Die witte balk, is dat een foutje op de foto of hoort dat zo

rikky | 10-7-2017
Mooie foto weer Dick. Dank aan Wim. Groet uit Portugal Eric.

v d Zwan | 9-7-2017
en hier zie je het overloopwissel , van rechts naar links dus tegen standaard in, om het Emplacement te kunnen bereiken. dit wissel ontbreekt er zo op menige tekening

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6289


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>