Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Vaillantlaan met tram 12 (PCC 1207) en bus 28 (AEC 507) plm. 1964
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


A Taal | 26-8-2016
en lijn 28 reed van de hoefkade naar het veluweplein, dan een slinger naar links en rechts de moerweg op links van het water waar halverwege een halte was en dan aan de melisstokelaan de brug naar rechts over enz

erven sleeboom | 20-8-2016
Ljn 27 nam de Wouwermanstraat en lijn 28 de Hoefkade (in de andere richting via de zijstraatjes Van Ostadestraat-De Bockstraat).

busgek | 20-8-2016
Bus 28 Burg. de Monchyplein - Melis Stokelaan rijdt hier via Wouwermanstraat of Hoefkade(via een zijstraatje). Kan allebei. Leuk die Wartburg. Er was een Wartburg-dealer-garage op de Vaillantlaan, ietsje verderop.

FransW | 18-8-2016
Of deze foto is gemaakt door wijlen Jac. Woltjes, is mij niet bekend maar mij is wel bekend dat in ieder geval 3 prentbriefkaarten zijn uitgegeven door een Uitgeverij "Minerva", indertijd gevestigd in de Wouwermanstraat 3 in Den Haag.

erven sleeboom | 18-8-2016
Ik geloof dat dit een van de foto`s is die Jac. Woltjes min of meer in eigen beheer als ansichtkaart uitbracht via een Haagse boekhandel.

hans van ham | 18-8-2016
een foto uit de tijd dat mijn oma `s avonds na haar bingoavondje rustig met haar tasje aan de arm naar huis wandelde, je kwam niet op het idee dat iemand haar wat zou aandoen Nu ben ik zelf oud en durf als het donker is de voordeur niet meer open te doen.

Aat Hoogland | 18-8-2016
Een schitterend beeld van de Vaillantlaan zoals ik hem nog ken uit de jaren rond 1965 Ik zat daar op school aan de Ferdinandbolstraat [ toen Chr. Detailhandelsvakschool ] Als ik naar huis ging, hoopte ik dat er een PCC in dienst was. men reed ook met oud materiaal. Ga je anno nu daar kijken is daar echt helemaal niets meer van over. Complete nieuwbouw.

Tiktak | 18-8-2016
@ Voogd

Dit komt omdat het uitrukspoor vanuit de Wouwemanstraat er bij komt.

Voogd | 18-8-2016
Een mooie foto. De bovenleiding vind ik vreemd. Er zitten twee slingers in van links naar rechts, wat is daar de bedoeling van? Er was m.i. geen overloopwissel? De route met lijn 12 heb ik nooit kunnen doen, te jong, maar jammer dat dat verleden tijd is.

FransW | 18-8-2016
Links PCC-car 1207 op lijn 12 (toen nog Markenseplein - Staatsspoor v.v.) en rechts bus 507 AEC Regal Mk. IV A
gebouwd door Verheul (kenteken RB-31-21) op lijn 28 (Burg. de Monchyplein - Vrederust v.v.). De bus werd aan HTM afgeleverd op 08-03-1056 en op 02-10-1968 afgevoerd. Opname dateert van ca. 1964 en inderdaad in de Vaillantlaan. Op de achtergrond zien we in de verte de V-splitsing met links de Van der Vennestraat en rechts de Vaillantlaan. De fotograaf staat hier met zijn rug naar de Hoefkade en de zijstraten links en rechts zijn die van de Stortenbekerstraat. Tegenwoordig bestaat de zijstraat rechts (Stortenbekerstraat gelegen tussen Vaillantlaan en Van Mierisstraat niet meer.

Jan de Swart | 18-8-2016
Een prachtige foto uit een tijd dat geluk nog heel gewoon was ondanks het dat er toen ook perikelen waren.
de 1207 als lijn 12 onderweg naar het Staats Spoorstation en de 507 als lijn 28 onderweg naar de Melis Stokelaan hebben net de ochtend spits erop zitten en zijn op weg naar hun eindpunten.
de 1207 is nog niet verbouwd voor het rijden op de lijn de Den Haag Delft; want de electrische bel en de fluit ontbreken nog op het dak.
Een ander markant detail op de straat zijn de ijzeren vuilnisbakken.

Barneveld 18 augustus 2016

Hans (Zoef) | 18-8-2016
Dat stopverbod wat in het onderste bord staat is later gewijzigd in verboden stil te staan. Dit als gevolg van een rechtszaak van een advocaat die een bekeuring had gekregen wegens overtreding van het stop verbod. Hij voerde voor de rechtbank aan dat hij de bon had gekregen toen hij daar al stond en de agent dus niet had gezien dat hij stopte.

GJ de Groot | 18-8-2016
@ frits & Richard Velthuysen .
Bovenste bord: wachtverbod (`laden & lossen toegestaan`)aan de linkerzijde van de straat van 9 - 16, onderste bord stopverbod (verboden stil te staan) aan de linkerzijde van de straat van 7-9 en 16-18.
De borden konden soms omgeklapt worden zodat het verbod voor de andere zijde gold. Ook kwam wel voor 1-15 en 16-31, oftewel eerste helft van de maand aan de ene zijde, tweede helft van de maand aan de andere zijde.

Frits | 17-8-2016
Nou kan ik net niet lezen, wat er (met witte letters) in het onderste verkeersbord staat. Het onderbord onder elk verkeersbord vermeld de tijden: bovenste van 09-14u, onderste van 07-09u en 14-18u.

En wat de borden beteken(d)en, weet ik niet goed meer. Ik vermoed de bovenste Parkeerverbod en de onderste Stopverbod (deze laatste tekst zou in witte letters vermeld kunnen staan); beide geldend voor de linkerkant van de weg, er staan immers auto`s aan de rechterkant.

Dus overdag mocht je alleen rechts stoppen+parkeren, maar `s avonds en `s nachts mocht je ook aan de overzijde (= tegengestelde richting) stoppen+parkeren...

Richard Velthuysen . | 17-8-2016
Mooie herinneringen uit mijn vroegere buurt . een levendige buurt met toen nog goed openbaar vervoer . Tegenwoordig rijdt bijna al het O.V. om deze buurt heen . Trouwens die verkeersborden rechts (met meen ik betekenis om op gezette tijden of juist recht of juist links te parkeren ) zijn ook geheel uit het straatbeeld verdwenen .

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7004


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!