Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Mw. 57 met een 600 lijn 21 ri. Sportlaan op de Kneuterdijk, jaren 30
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


HansR | 5-7-2016
@MikeV
Inderdaad werd in de panden waar de Gouden Koets voorbij schreed vanaf zalen en balkons met belangrijke relaties een Koninklijk feestje georganiseerd. ABN en AMRO op de Kneuterdijk, Lange Vijverberg, Korte Voorhout en zelfs in tijdelijke panden van pas ontstane ABNAmro aan het Lange Voorhout werd het glas geheven in de hoop dat de troonrede voor de bank een positieve economische inhoud verkondigde. (de route veranderde regelmatig vanwege straat werkzaamheden.)
Wij, de gewone jongens, hadden een extra uurtje vrij, om al dan niet te gaan zwaaien naar de Koninklijke Hoogheden en of er ergens een soldaat van zijn stokje ging door het lange in de houding staan.

MikeV | 4-7-2016
@HansR
Voor de verbouwing moest Jan definitief uit die woning achter de parkeerplaats en kreeg een andere woning. Idd regelde Jan.sr. de hele catering, tijdens recepties, personeelsavonden etc. totdat de catering werd uitbesteed. Het was van oudsher een `bijbank` van de Rotterdamse bank, maar is onder het personeel die naam na de fusie tussen amsterdamse & rotterdamse bank blijven houden.
De Ruimte midden 1e etage (boven het woord Rotterdamsche Bank op de foto) heette de EI-zaal vanwege zijn eivorm. Op prinsjesdag, wanneer de gouden koets voorbij kwam, waren vroeger alle functionarissen in die eizaal uitgenodigd om het glas op de koningin te heffen en van de stoet te genieten ;-)

HansR | 4-7-2016
@MikeV
Jan Tap ken ik persoonlijk niet, wel veel van gehoord. Door zijn functie, niet alleen de catering tijdens werktijden, maar ook bij personeelsavonden als klaverjassen, biljarten e.d. kende iedereen van de bank Jan Tap.
Als ABN`er kwam ik na de fusie pas met dit Amro gebouw na zijn pensionering in contact.
Het was trouwens in al die kantines een mengelmoes van ingehuurde en vaste medewerkers, die ineens voor cateringbedrijven moesten gaan werken tegen geheel andere arbeidsvoorwaarden. Sommige hadden dan het geluk wel in dienst te blijven en na ik meen ook Jan. Maar kroketten moesten gegeten blijven worden, wel of niet gezond.
@Joke
Op fundainbusiness.nl staat het pand te koop en kun je zien hoe het er na de verbouwing 90`ties er thans uitziet.

Joke | 3-7-2016
Ik werkte in de jaren 60 hier ook op de Amrobank. De voorgevel ziet er indrukwekkend uit maar ik herinner me dat het van binnen in een soort vierkante ring was gebouwd. Een groot open gat in het midden, alleen de begane grond was volledig kantoorruimte met loketten voor de klanten.

MikeV | 3-7-2016
 quote:
HansR | 3-7-2016
Het leuke is dat ik in de meeste van boven genoemde panden heb gewerkt, soms een paar dagen, maar meestal toch enkele jaren in het totaal ruim 40 jaar.

Dan ken je vast Jan Tap wel, die woonde aan de parkeerplaats achter de Kneuterdijk 8, aan het Noordeinde (pand was ook van de bank). Hij was, zeg maar, chef catering van de abnamro `bijbank Den Haag` want zo heette de vestiging op de Kneuterdijk 8

HansR | 3-7-2016
Na de fusie ABN bank / Amro bank begin jaren 90 moesten diverse bank gebouwen afgestoten worden in het centrum van Den Haag.
Tournooiveld (ABN ex Twentsche bank) Hofweg (ABN ex HBU) en op de Kneuterdijk 1 ABN (hoek Lange Vijverberg) Kneuterdijk (ABN exMees en Hope) Korte Vijverberg (Amro Pierson) de AMRO op deze foto Kneuterdijk 8 .Lange Vijverberg (ABN ex Rentekas)
Het enige gebouw dat nu nog ABNAmro bank is, Kneuterdijk 8 staat dus nu te koop. De rest is allang zijn verkocht en zijn nu o.a. restaurant , journalisten centrum, museum, fitness centrum etc.
Het zijn niet alleen de winkelcentra die leeglopen door internet.
Alhoewel de bank gebouwen meer overbodig werden door fusies en om allerlei redenen van automatisering met als gevolg afstoting van personeel.
En deze opsomming is bij lange na niet volledig omdat er nog vele kleine banken in deze prachtige omgeving waren gevestigd die werden opgeslokt door het groot kapitaal.
Het leuke is dat ik in de meeste van boven genoemde panden heb gewerkt, soms een paar dagen, maar meestal toch enkele jaren in het totaal ruim 40 jaar.
De keuze indertijd tussen Kneuterdijk 1 en 8 was onder andere gebaseerd op vloeroppervlakte. Wel moest nagenoeg alles wat achter de gevel zat afgebroken worden en herbouwd met inbegrip van een ondergrondse parkeergarage in de Heulstraat, alvorens er daar weer gebankierd kon worden. Tijdens de verbouwing werden de meeste afdelingen ondergebracht op de Hofweg 1 waar nu o.a. de politieke interviews plaatsvinden die op tv worden uitgezonden.

Wil Leebeek | 2-7-2016
Ad: Lijn 21 werd op 3 december 1928 in dienst gesteld

Ad | 2-7-2016
Het nu nog bankgebouw is van 1923. De bank gaat [site DTZ Zadelhoff] verkopen, waarbij herontwikkeling als hotel een mogelijkheid is

Ad | 2-7-2016
Ombouwer 57 [ex Fordje 78] kwam in september 1930 in dienst
Fordje 57 is in dezelfde maand vernummer in 139, die in 1933 buiten dienst ging en in 1942 in oostelijke richtig verdween.

Lijn 21 was van 1926.

Rien Solcer | 2-7-2016
Het lijkt mij eerder dan de jaren `30, de tram ziet er zo nieuw uit.

Hans (Zoef) | 1-7-2016
Wel Fordje 57, dus niet de bekende buitenlijner.

MikeV | 1-7-2016
Rechts de "Robaver" - Rotterdamsche Bankvereeniging, later Amro Bank (Amsterdam/Rotterdam Bank N.V.), ng later AbnAmro Bank N.V. (na fusie tussen Amro en Abn), ng later vanwege n activistische aandeelhouder TCI, bijna Fortis Bank ...kort erop bijna failliet, daarna overgenomen/gered door de Staat, daarna deels (grootzakelijke klanten) afgesplitst naar Deutsche Bank, die nu weer haar Nederlandse activiteiten staakt en wat thans resteert, na gedeeltelijke verkoop van de Staats-Aandelen weer deels private AbnAmro Bank N.V.

tsjonge ... het turbulente & kwetsbare leven van een grootbank

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6053


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!