Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-2-2018, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Blauwe Tram naar Katwijk, beginpunt Scheveningen "Niet voor Lokaaldienst" 1928
foto uit de collectie van Andre Muller


Blauwe Tram van Scheveningen naar Katwijk? Niet voor Lokaaldienst?

dick van der Spek | 11-11-2015
Het bordje Niet voor lokaaldienst in de oorspronkelijke vorm, later werd de tekst dubbel onderstreept. Of de doorgaande diensten nar Katwijk/Noordwijk werden ingesteld omdat er geen ruimte was op het emplacement in Leiden is nieuw voor mij. Er waren voor de Haagse diensten extra sporen bij Zomerzorg gelegd.

Jan de Swart | 9-11-2015
Bij mijn weten hadden de normaal A 400 een motorvermogen van 140 PK per motor; terwijl de smalspoor A 450; behalve de twee die van het normaalspoornet afkwamen; een motorvermogen van 125 PK per motor. Het waren de sterkste trams van Nederland met op de tweede plaats de 91 - 96 van de NBM die een motorvermogen hadden van 80 PK per motor
De budapasters waren ook de zwaarste trams gevolgd door die van de NBM; LTM en HTM.
Al dit zware, 4 assige materieel van de NZH; NBM,LTM en de HTM had meer weg licht spoorwegmaterieel dan de normale stadstrams en de trams van sommige interlokale trams.

Barneveld 9 november 2015

Gerard van Tuyn | 8-11-2015
En hij was er nog trots op ook .Hij zei altijd tegen mij: jij hebt foto`s van de Blauwe van de buitenkant maar ik ben één van de weinigen die de onderkant van een Blauwe hebben gezien

Gerard van Tuyn | 8-11-2015
Mike V, Ik kende een oud collega die met zijn fiets viel op de Parkweg bij een stilstaand rijtuig van de Blauwe en daardoor de onderkant zag van het voertuig, Een voorbijganger trok hem eronder vandaan net voor de tram ging rijden.

erven sleeboom | 8-11-2015
Van 5 oktober 1924 tot 7 oktober 1928 en van 15 mei 1931 tot 9 oktober 1932 reed er elk half uur een doorgaande tram van Scheveningen naar afwisselend Noordwijk en Katwijk (diensten A t/m G).
De A410 is de latere A459 van de lijn Amsterdam-Zandvoort. Hij werd najaar 1932 overgebracht en naar meterspoor omgebouwd.

Haagse_Meester | 7-11-2015
Er waren inderdaad doorgaande diensten van Scheveningen naar Katwijk/Noordwijk, dat had te maken met de beperkte capaciteit op het NZH emplacement voor het Leidse station, waar ook nog de HTM ruimte opeiste. De Leidse diensten waren in principe niet bedoeld voor lokale reizigers, die geacht werden de Lokaaldienst te nemen. Dat had weer te maken met de concurrentie van HTM en NS voor doorgaande reizigers. Ook gaf het de NZH conducteur ruimte in z`n kaartverkoopapparaat voor de kaartjes voor deze doorgaande diensten. Simpel gezegd: de conducteur kon geen kaartjes verkopen tussen de haltes v/d Lokaaldienst. Wie dus tóch instapte voor een Lokaalrit, moest dus teveel betalen.

MikeV | 7-11-2015
Imponerende foto. Daar ge je met willekeurig welk voertuig snel voor opzij

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5967


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>