Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Vaillantlaan/Calandstraat (later "de put") met gelijkvloerse spoorovergang, 1923
foto uit de collectie van Leo de Zwaan


foto ingezonden n.a.v. discussie over het eerste station Hollands Spoor op deze pagina

Hendrik Prinsen | 18-10-2015
Een ieder die van deze weg gebruik maakt is onder het viaduct door gegaan of moesten dit nog. Het viaduct was al klaar. alleen de Calandstraat moet nog worden verlegd lange het gebouw in het midden van de foto, daar waar de gebroeders kemper een lompen en oudmetaal handel runden. (HGA 0.14608) Waar de spoorbaan lagen zijn nu de daadwerkelijke rijbanen van de Waldorpstraat.

Joop Bleyie | 18-10-2015
De omschrijving, Calandstraat - Vaillandlaan is wel te begrijpen maar niet juist, Waldorpstraat bij het in aanbouw zijnde viaduct, was beter geweest. De fotograaf staat op het zand dat reeds is gestort voor de verhoogde treinbaan achter hem, ongeveer naar schatting 50 meter vanaf het gebouwde of nog te bouwen viaduct. Op de plek waar indertijd het parkeer terrein van de "KONMAR" begon. In het verloop van de calandstraat zit 2 keer een 45 garde verloop. De calandstraat en is daarna recht getrokken. De huizen rij die rechts op de foto staan, zijn gelegen aan het calandplein 22- 17 en springen ongeveer 10 meter naar achteren t.o.v. de Calandstraat, het hogere pand daarnaast heeft tot de afbraak het "haags vloeren bedrijf"met parketvloeren gezeten.

Kees de Ridder | 18-10-2015
Aan de toenmalige rechterzijde hiervan lag een braakliggend grasveld dat eens de basis moet zijn geweest van de oprichting van Haagse voetbalclubs als SOA en ADO. Het moet ongeveer op de plek zijn geweest, waar later het gebouw van de KONMAR heeft gestaan, aldus mijn vader ( uit 1905 ),die hier vanaf de Rijswijksestraat met de kinderen uit de straat naar toe liepen, de onbewaakte overweg overstaken en vervolgens hun eigen doel palen in de grond staken om zeker te zijn er een paar uur te kunnen voetballen. Van de sportjournalist Fred Racké heb ik eens in een boek dit verhaal mede bevestigd gezien. In feite de tegenhangers van de reeds bestaande eliteclubs HVV, HBS en Quick.

Coos | 18-10-2015
Laatste rit van de HSM-stoomtram was op 31-12-1926. Toen kon in ruim een half jaar tijd de ombouw (baan-/railvernieuwing, overgave-voorzieningen Delftschelaan en electrificatie) naar sneltramlijn 11 plaats vinden.
De foto toont mogelijk een beginstadium ervan bij de overweg.

Raoul | 18-10-2015
Lijn 11 ging pas in 1927 rijden, in de loop van 1925 is volgens mij de put in gebruik genomen

Hans (Zoef) | 18-10-2015
Bekijk foto 6.11797 op de HBB van het HGA, daar zijn kort geleden de sporen verwijderd.

Hans (Zoef) | 18-10-2015
Men is hier al bezig met de spoordijk, de sporen hier op de foto zijn later verplaatst op de spoordijk en is ook het viaduct er gekomen. Ik meen dat dit in 1924 was. Een tramlijn is het nooit geworden, lijn 11 was er ook op deze foto al en het goederenspoor naar Scheveningen ook. We kijken hier inderdaad naar de Calandstraat, is te zien aan de schaduwen.

Bert de Lange | 17-10-2015
Hele mooie foto!. Je kunt het je haast niet voorstellen. Kijk je in de richting van de Calandstraat? Wanneer zijn de sporen omhoog gegaan? Tijdens de ombouw van stoomtrein naar tramlijn?

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5348


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>