Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Hofweg begin jaren 60, een drukke verkeersader
foto uit de collectie van Joop van Lent


Hans Kindt | 11-12-2014
Nou Hans Zoef: wie weet heeft die meeuw na vertering van jouw haring zijn "restanten" op mij gedumpt: 1x langs de Hofvijver op mijn hoofd (ik werkte op de Kneuterdijk) en een andere keer veel langer geleden op bijna dezelfde plek "splets" tussen de vingers van mijn rechterhand.

Hans (Zoef) | 9-12-2014
Die haringtent staat daar echt nog wel, alleen niet bij de genoemde vluchtheuvel, maar tegen de muur van de Hofvijver bij de Mauritspoort. Als je daar haring eet, blijf dan wel dichtbij de tent onder de luifel, anders ben je hem gelijk weer kwijt!
Gebeurde mij eens, ik sta buiten met de haring omhoog, meeuw dacht h dat is lekker en weg haring.

Ad | 9-12-2014
verrassend, geen haring.
Voor fietsers een ellendige wegindeling, gelukkig allemaal weg

Hans | 9-12-2014
@snorrecken. Bekijk op de Haagse Beeldbank fotonr. 0.28792 maar eens en er gaat een wereld voor je open. Wel even focussen en inzoomen op het besproken punt. Een vluchtheuvel met drie bloembakken erop, maar een haringtent? Die gun ik je van harte, maar hij staat er niet .

snorrecken | 9-12-2014
Het leven wordt met de minuut spannender. Nu ik goed nadenk, besef ik dat het inderdaad vanaf de Hofweg richting Buitenhof hetzelfde was: rechts voorsorteren om linksaf richting Buitenhof te gaan. Maar daar lag volgens mij wl een soort van vluchtheuveltje tussen rechts (linksaf) en links (rechtdoor) bij de haringtent, die er n ook nog is.

Hans Geldof | 8-12-2014
@snorrecken:klopt inderdaad rechts voorsorteren voor linksaf,echter bij de Lange Poten was maar 1 voorsorteerstrook voor linksaf.De foto toont 2 voorsorteerstroken voor linksaf,ik neem aan dat dit bedoeld was om linksaf te slaan naar het Buitenhof.

Hans | 8-12-2014
@snorrecken. Nu snap ik het. Het was dus bestemd voor het verkeer richting Spui. Ik dacht in eerste instantie dat het voor het verkeer richting Buitenhof was, want dat moest ook rechtsaf voorsorteren om linksaf te slaan. Je ziet op het trottoir onder de M van Meddens (rechts) een verkeersbord staan dat de verkeersdeelnemers er ook op wijst. Maar ik vraag me nog steeds af wat er dan achter die twee woorden in koeienletters bij de bioscoop stond. RECHT DOOR LINKS VOORSORTEREN? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Ik blijf het maar een vreemde plek vinden...

snorrecken | 8-12-2014
@Hans, het was daar een heel rare situatie. Je moest inderdaad RECHTS voorsorteren on LINKS af te slaan naar de Lange Poten. Met andere woorden, men moest LINKS voorsorteren om RECHTUIT te gaan.
Juist vanwege die verwarrende situatie werd dat al tijdig aangegeven middels het bord dat we nu nog nt rechts op de foto zien.

Hans | 8-12-2014
@snorrecken. De clignoteurs bij die Chevrolet heb ik ook al opgemerkt. Wanneer ik op internet de afbeeldingen van deze wagens bekijk, zie je ze allemaal zonder deze dingen. Werden ze daar gemonteerd i.v.m. het fietsverkeer in ons land? En dan misschien alleen voor taxi`s?

En dat "recht door" bij het Passage-theater... Weet u wel zeker dat dit slaat op het voorsorteren voor linksaf? Hoe zou het opschrift dan moeten zijn en is dit dan hier niet een vreemde plek om het verkeer daarop te attenderen?

snorrecken | 8-12-2014
Dat "recht door" op de foto slaat op het rechts voorsorteren om LINKS af te slaan, zoals @HuubvanKeulen al meldde. Heeft dus niets met een film in de bioscoop Passage te maken.
Ik zie overigens nu dat ook die Chevrolet 1958 (bij de A-stijl) die typische richtingaanwijzers heeft zoals die Mercedes 190.
Weinig tram-onderwerpen te melden, maar ja, met een foto zonder trams kan je dat verwachten. Maar een prachtfoto!

Vic78 | 8-12-2014
@Snorrecken,

Ok dan zitten we op een lijn. Ik dacht dat je de opzetlampen die aan de voorzijde van de zijschermen bevestigd zijn, bedoelde. Het zijscherm buigt bij dit type namelijk tot aan de grille door. Latere modellen kregen onder de koplampen kleine rechthoekige glaasjes met daarin de richtingaanwijzers.

snorrecken | 7-12-2014
@vic78 Dat is precies wat ik bedoelde. Aan de voorzijde zijn geen richtingaanwijzers maar "mistlampen". Richtingaanwijzers zijn inderdaad die rare dingen bij de A-stijl.

Vic78 | 7-12-2014
@Snorrecken,

De Mercedes 190 (W110) heeft wel degelijk richtingaanwijzers. deze zitten op de achterkant van de zijschermen in de buurt van de A-stijl, onderhoek van de voorruit. Dit zijn gewoon verstralers of mistlampen.

MikeV | 7-12-2014
Wat speelt er in de bioscoop `recht door zee` ?

snorrecken | 7-12-2014
Derrick en Harry Klein zijn wel erg ver van Mnchen voor oplossing van een of ander crimineel mysterie. BMW 1500 overigens.
De Mercedes 190 rechts heeft geen richtingaanwijzers aan de voorzijde. Dat werd opgelost met wat vreemde opgebouwde/aangebouwde lampen op de voorspatborden. Duidelijk te zien op de foto.
Die Plymouth is geen Plymouth, maar gewoon een Chevrolet uit 1964, net als de Chevrolet aan de linkerzijde.

FransW | 7-12-2014
De Chevrolet linksvoor (XT-88-93) is inderdaad een taxi. In die tijd hadden taxi`s ook een klein langwerpig wit schildje met daarop een groen wapenschildvorm met daarin een Haagse ooievaar. Zo`n schildje zien we hier boven de voorbumper, rechts van de kentekenplaat. En als u heel goed kijkt ziet u ter hoogte van de (voor ons: links) ruitenwisser ook een wit bordje achter de voorruit met zwarte letters `VRIJ`. Mogelijk is de chauffeur onderweg naar zijn standplaats.

hansje | 7-12-2014
Charles,je kunt best gelijk hebben.VW begon ook hun volgende productie jaargang in Augustus toentertijd.De Mercedes vindt ik wel vreemd,want mijn broer had later een Taunus 12M,die GU1290 op de plaat had,en dat was toch wel een 64er.

marietje | 7-12-2014
Stuk prettiger aanblik dan nu. Nu is het hier een dooie boel. Treurig.
Gemeente is doorgeslagen in het autoluw maken van het centrum.
Dat en de opkomst (alhoewel, het is er al een tijdje) van het internet en het gemak van inkopen doen aldaar zorgt ervoor dat binnensteden meer en meer hun centrumfunctie lerliezen en uitgestorven gebieden worden. Lekker rustig, dat wel.

Voogd | 7-12-2014
In het Berlage-gebouw zit nu Marqt, Leo, beetje dure supermarkt. Maar alleen op de begane grond.

Charles | 6-12-2014
Nummerplaat van de Chevrolet 58 is uit 1957
Nummerplaat van de Mercedes is uit 1962
Nummerplaat van de Chevrolet 64 is uit 1963

P.S. | 6-12-2014
@hansje Fina bestaat niet meer. Het belgische (pur)fina is overgenomen door het franse Total

Leo | 6-12-2014
@ Hansje. Het merk (Pur)Fina is overgenomen door Total. Toch staan er in Noord Holland en Friesland incidenteel nog FINA tankstations.
De gebouwen op de achtergrond hebben wel een andere functie, maar bestaan allemaal ( gelukkig) nog.
Het laatst is Meddens ( een oud en klassiek kledingbedrijf) verdwenen.
Wat er nu allemaal in zetelt, heb ik geen idee van. Ik kom er namelijk nooit

hansje | 6-12-2014
Moet toch meer mid-60er jaren zijn.Die Plymouth achter de Mercedes is een 65-66 model.Dat model Mercedes was overigens een zeer geliefde keus van taxi behouders,wel als diesel dan.
Die Chevrolet links voor is een 58,die erachter 64.De 58 zou in feite ook een taxi kunnen zijn.(heeft de chauffeur een pet op?)Boven de chev`s een FINA tanker,bestaat dat merk nog?
De gebouwen op de achtergrond zijn zeker ook wel verleden tijd?

Huub van Keulen | 6-12-2014
Leuke plaat! Ik herinner me het linksaf-rechts-voorsorteren aldaar.

Ralph | 6-12-2014
Ha, de BMW komt uit Mnchen.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4948


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 5 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!