Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Wouwermanstraat met uitrukspoor tram 6 gezien vanaf Vaillantlaan
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Herman Römer | 10-3-2015
Leuke foto, wij woonden in de Houckgeeststraat voorbij de Vermeerstraat aan de rechterzijde van de straat op deze foto. Op de hoek zat een kapsalon.
Naast het postkantoor zat een kleine winkel in kantoorartikelen en kranten/bladen. Ik dacht dat de zaak Minerva heette. Tegenover Wielaard zat ook nog een banketzaak. In de drogisterij op de hoek van de Ferdinand Bolstraat zat ooit een hele dag Swiebertje (Joop Doderer), de zaak vierde die dag een jubileum. De kinderen stonden in een lange rij voor de deur. Achterin de zaak zat Swiebertje achter een tafel. Dag kindje zei hij en schoof een dropje over de tafel.

John van den Berg 1934 | 10-9-2014
Ik herken dit spoor niet in die tijd was de bestrating met paardenkeien wij gingen op het kak schooltje in Abr van Beverenstraat.

Rien Solcer | 2-9-2014
Ook mijn roots liggen in deze buurt, rechts mijn lagere school, daarnaast het postkantoor, naast het postkantoor een boekhandeltje waar je rond de jaarwisseling vuurwerk kon kopen, op de hoek Hus, daar tegenover Jamin.aan de linkerzijde zat inderdaad de pianoverhuizer van Harteveld, had van die groene vrachtwagens, op de volgende hoek zat de Salamander, heerlijke drop. Aan de rechterzijde voorbij de school zat een garagebedrijf, en op de hoek van de Vermeerstraat een Vege winkel van Wielaard. Ik kan zo wel uren doorgaan, maar nu een ander weer.

Geurt Borsboom | 2-9-2014
Nee Hans, die amerikaan achter de twee Renaultjes is een Ford Fairline. En Richard, het tramspoor lag niet in het midden maar rechts van de as van de weg. Onder meer aan de voorsorteerstrook is dat redelijk goed te zien.
Leuk was het als er een tram kwam, terwijl midden op de kruising een agent met een klapbord het verkeer regelde. Als hij dat klapbord precies `richtte` ging het net. Ik betwijfel of dat met een 1200 zou zijn gelukt.

Hans | 2-9-2014
Uit de tijd dat je soms een Amerikaan op straat tegenkwam. Zie ik daar links achter die Renault 4CV niet een Chevrolet Bel Air? Verder, inderdaad, @aldo markus, Nederland Keverland. Was ook mijn eerste auto. Een wegligging van niks, maar onverwoestbaar.

Rob Rijntjes. | 2-9-2014
tikfoutje. Sort moet dus soort zijn.

Rob Rijntjes. | 2-9-2014
@Richard Velthuysen. 1-9-2014 links onze oude kapper en een sort van pianotransporteur (handel)

Dat was pianotransportbedrijf Harteveld & Zn.

Frans van Meerwijk | 2-9-2014
 quote:
Maar het was tot eind jaren `60 ondenkbaar dat andere tramlijnen over de vrije baan van lijn 11 reden, laat staan in- en uitrukkende wagens


Heeft dit vooral te maken met het toch nét iets andere spoorprofiel (vanwege die NS-goederenwagens) of zowiezo de toch wat afwijkende status van lijn 11?

erven sleeboom | 2-9-2014
aldo markus | 2-9-2014 De uitrukkers van lijn 6 reden de ongelukkige route Wouwermanstraat-Vaillantlaan-Van der Vennestraat-Hobbemaplein

Hoezo ongelukkig? Het ging best, hoor.

Maar het was tot eind jaren `60 ondenkbaar dat andere tramlijnen over de vrije baan van lijn 11 reden, laat staan in- en uitrukkende wagens

Vanaf 1959 reden inrukkers van de lijnen 6, 16 en 17 via de baan van lijn 11 van Hollands Spoor naar de Wouwermanstraat / Frans Halsstraat. Vanaf toen was er geen doorgaande verbinding meer door de Put (wel in de andere, uitrukkende richting).

trammetje | 2-9-2014
Met lijn 22 hebben wij daar nooit gereden.We gingen Moerweg,Veluweplein,Hoefkade Viantlaan.Terug van Ostadestraat,de Bockstraat en Hoefkade.Wel uit en inrukkend

FransW | 2-9-2014
Wijlen Loek Harders schreef de bus eveneens toe aan een lijn 27 (Aagje Dekenlaan - Bronovolaan) en dateerde deze kaart ca. 1964.

Coos | 2-9-2014
@Aldo: de volgende haltes lagen eerder: net voorbij de Van der Vennestraat op de Vaillantlaan. Daar ben ik meer dan eens uit- en opgestapt.

aldo markus | 2-9-2014
Ik zou het trouwens niet gek vinden als deze foto ook ooit op een Kever-website opduikt.

aldo markus | 2-9-2014
Inderdaad bus 27, die aan de halte staat, die Hoefkade of Vaillantlaan werd genoemd en die o.a. diende voor de overstap op lijn 12 (de tegenhalte zien we rechts ter hoogte van de telefooncel). De volgende halte van bus 27 lag op de Vaillantlaan (Fi-jantlaan) voorbij de Hobbemastraat (overstap op lijn 6), daar stopte ook bus 28, die vanaf de Hoefkade kwam.
Na de oorlog is voor lijn R/27 (eigenlijk sinds 1928 een voortzetting van tramlijn 17, daarvoor 1 en paardentram A) gekozen voor een route die niet meer langs HS liep, en voor de in 1958 nieuwe lijn 28 werd dezelfde keuze gemaakt. De reden is mij niet duidelijk. Pas toen 27 en 28 in oktober 1965 plaats maakten voor lijn 5 werd (weer, of liep de route voor de oorlog over de Hoefkade?) over de Parallelweg en langs HS gereden. (Bus 22 nam toen in deze buurt de route van 28 over en leeft hier nu nog voort als Veolia-130.)
Tot die tijd moesten reizigers vanaf de hele Melis Stokelaan altijd overstappen (op lijn 11, 12 of 6) om een van de hoofdstations te bereiken. Eigenlijk een heel rare situatie, waardoor ik gelukkig nog net heel vaak in de 800-en op lijn 11 heb gezeten...

De uitrukkers van lijn 6 reden de ongelukkige route Wouwermanstraat-Vaillantlaan-Van der Vennestraat-Hobbemaplein (en richting Stuyvesantplein: -Hobbemastraat). Maar het was tot eind jaren `60 ondenkbaar dat andere tramlijnen over de vrije baan van lijn 11 reden, laat staan in- en uitrukkende wagens (dat was bijv. ook zo in het Statenkwartier, waar de route van lijn 14 uitkomst bood). Pas met de verlegging van lijn 12 in 1969 en het opbreken van de sporen van lijn 14 kwam daarin verandering. Toen pas werd lijn 11 een normaal onderdeel van het tramwegnet.

erven sleeboom | 1-9-2014
Voogd | 1-9-2014 een bus van lijn 27?

Dat zit er dik in, al was dit ook een uitrukroute voor veel andere buslijnen.

Richard Velthuysen . | 1-9-2014
Jeugdherinneringen , rechts het oude postkantoor en mijn oude school , rechts ( buiten beeld ) op de hoek met de Hoefkade bakkerij HUS , links onze oude kapper en een soort van piano transporteur ( handel ) . het valt op , dat dit spoor echt midden op de straat liep , terwijl dit een tweerichtingsstraat was .

Voogd | 1-9-2014
een bus van lijn 27?

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4002


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>