Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Z.O. Buitensingel (Oranjebuitensingel) vanaf de Zwarteweg
ansichtkaart uit de collectie van Dick Gilijamse


M.E. Sopacua | 13-8-2018
Toen heb ik op de Oranje Buitensingel sinds 1975 t/m 1980 gewerkt. Ik was in de zwanger... Leuke tijd gehad.. Heel jammer dat het oude mooi pand gesloopt was..

Hendrik Prinsen | 24-9-2015
Ga zelf eens met je IPod hier staan, en klik, een betonnen paal van het Prins Bernhard viaduct vol met graffiti .... Ook weer mooi over 50 Jaar.

Hans Klomp | 23-9-2015
Het huisnummer 212/32 zal vermoedelijk een adres betreffen in een hofje achter de bebouwing aan de straatzijde. Het gehele hofje heeft dan het nummer 212 en nr. 32 is dan een sub-nummer binnen het hofje.

Martin Meijsen | 23-9-2015
Weet iemand wat Z.O.Buitensingel 212/32 als adres betekent. Mijn moeder heeft daar met haar ouders in 1917-1918 gewoond. Ben benieuwd wat dat voor een adres is geweest.

P.Elshout | 11-2-2015
Aan de zuidoostbuitensingel heb ik in 1946-1947 gewerkt bij De Kruyf kunstnijverheid, pottenbakkerij, enz.

Coos | 29-1-2015
Laat de generaties na ons maar oordelen over wat wij niet de moeite van het bewaren waard vonden. Wat er nu voor in de plaats is gekomen kan mijn bewondering niet wegdragen, dat wil zeggen misschien elders neergezet wel, maar niet op die plaats.
Wat een minachting voor historisch stedeschoon spreekt er bv. uit de huidige aanblik vanaf de Plaats over de Hofvijver met al die kantoorkolossen erboven uit.
Van de historische omsingeling van de binnenstad op de plek van de foto is toch ook niets meer over. Vreselijk.

Leo van der Meij | 28-1-2015
Weet iemand waar precies in Friesland die brug naar toe is gegaan?

Marianne de Rooij-Fruitema | 6-12-2014
Mijn ouderlijk huis zichtbaar rechts op de foto, hoek korte Rijnstraat/ Zuid Oost Buitensingel 228, later Oranje Buitensingel 31. Mijn ouders zijn er na de oorlog in 1946 komen wonen. Mijn vader had er een tandtechnisch lab. op de parterre, wij waren een gezin van 4 kinderen (1 jongen en 3 meisjes), mijn moeder heeft er tot de afbraak in de jaren zeventig gewoond!

Wij hadden geen klok in huis, keken altijd op de stationsklok! We hebben daar veel beleefd, zagen de eerste wintersport vakantiegangers die met de trein vertrokken en gekleurd terug kwamen en de soldaten die met soldatentreinen die op zondagavond vertrokken ook via het Staats spoor! De gala avonden in K&W, de dames en heren in galakostuums! En de hoertjes die in het weekend `s-avond op de zwarte weg liepen. Dit alles konden wij zien vanuit onze erker aan de Rijnstraat kant.

De ophaalbrug is afgebroken en ergens in Friesland weer geplaatst!
Kan mij ook nog herinneren dat de brug soms in de winter verlicht was!

Ik heb aan de overkant op de Zwartere/hoek Muzenstraat nog een aantal jaren gewerkt bij foto groothandel Heijmans!

wil leebeek | 24-11-2014
Een juweeltje van Den Haag uit vervlogen tijden. Prachtige foto.

Ronald | 24-11-2014
Prachtige foto van deze oude ophaalbrug. Links was het K&W gebouw, ben daar vele kerel binnen geweest. Omstreeks 1954 as ik op de kost school links van de Oosterkerk. Was een practiche tijd. Helaas is dit allemaal verdwenen.

Dick.Koolstra | 7-6-2014
In de Muzenstraat gewoond,het militaire hospitaal was er nog en zat naast deze brug te vissen in mijn vrije tijd en er zat best een hoop vis in die gracht,helaas moesten we verhuizen omdat ze vanaf het centrum de rechterkant van de Muzenstraat moesten slopen voor de oprit van de trams naar het centraal station.

Hans Klomp | 7-6-2014
Achter de bomen in de verte woonde in de 19e eeuw Jan Rudolf Frederik Nievergeld. Hij had daar ondermeer een foto-studio. Al in de zomer van 1864 heeft hij de DTC gefotografeerd en verkocht deze foto commercieel. De foto staat op deze website; https://www.honderdprocenthaags.nl/archief-HTM/tonen2.php?foto=paardentram/paardentram_1864 copy.jpg
Mijn artikel over Nievergeld en al zijn activiteiten, zoals Nederlands eerste Luciferfabriek aan de Nieuwe Havenstraat, staat in het jaarboek van Die Haghe 2013

Kees de Ridder | 7-6-2014
Deze brug was een onderdeel van de wandelroute naar het Staatsspoor, wanneer je bv. vanuit de tram of bus kwam, door de Muzenstraat liep, het Militairhospitaal en het Gebouw van Kunst en Wetenschappen zag, iets naar rechts de Zwarteweg opliep, de brug overstak, rechtuit lopend de Korte Rijnstraat inliep en in die tiid minder rotzooi en vuil tegen kwam dan nu. Het is op die plek al meer dan 40 jaar één en al een bouwput.
Kapitalen aan allerlei straatstenen worden er uitgegeven, maar het wordt nooit meer schoongemaakt. Gooi gerust je kauwgum weg, het ligt er over 25 jaar nog!. Heeft u ook weer een stukje gracht tevoorschijn zien komen, nu op dit punt die grote bouwkeet weg is ?. Wie weet het aantal jaren, dat dat ding boven de gracht heeft gehangen.
Zullen we het "De Zwarte Madonna"vragen????

sjoerd | 7-6-2014
Op de foto rechts waar die zwarte auto staat daar was drukkerij uitgeverij
Blommendaal gevestigd ik heb daar twee jaar als chauffeur gewerkt op een vw bus begin jaren zestig er was nog een chauffeur in dienst die heeft daarvoor ook als buschauffeur bij de htm gewerkt maar ik had het wel bekeken en ben weer terug gegaan naar de bus .
maar de omgeving is wel heel erg veranderd ter hoogte van die kerk was een garage bedrijf daar tankte ik benzine

eppo | 7-6-2014
Betweter doet zijn naam eer aan. Wanneer de fotograaf langs de kaderand zou doorlopen richting Herengrachtbrug en aldaar oversteekt, kom je uit op de Prinsessegracht.

Leo | 7-6-2014
De brug is inderdaad gesneuveld, Hij stond in het verlengde stukje "korte" Rijnstraat tegenover hotel Friesland. Een prachtige foto. Tot in de 70er jaren heeft deze situatie bestaan. Hoe mooi was het Haagje toen

aldo markus | 7-6-2014
Moet je nou eens op die plek komen... En er komen nu veel meer mensen dan destijds. Alleen, ze wéten het niet.

Betweter | 6-6-2014
Die spits is van de Oosterkerk, waar later (jaren `70?) het HOT-theater in kwam. Nu staat daar het ministerie van OCW alias de Hoftoren alias de Vulpen. We kijken richting Herengracht, gezien vanaf zeg maar schedeldoekshaven. Links buiten beeld zou dus K&W moeten staan.

P.S. | 6-6-2014
@Kees. Ik denk dat het de brug bij de rijnstraat is. Deze zal wel bij de "opwaardering" van de buurt gesneuveld zijn. Ik weet niet hoe het er nu uitziet ik ben sinds 1975 weg uit Den Haag en kom eigenlijk nooit meer in die buurt. Een eindje terug op de Boomsluiterskade is nog wel een voetgangersbrug. Die komt uit op iets met een poort met er boven een steen met volgens google streetview de tekst chrielyke volbond Moet denk ik zijn Christelyke volksbond (verminkte tekst door het aan elkaar plakken van fotos door google)

Kees. | 6-6-2014
Waar is die mooie ophaalbrug gebleven?? Ik kan deze uit mijn jeugd nog heel goed herrinneren, want daartegenover lag een speeltuin. Die kon je bereiken om door een grote deur te gaan.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8019


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 2 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!