Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
De Blauwe Tram (A514) halte Bezuidenhout, Bezuidenhoutseweg in 1961
foto van Hans van Engelen uit de collectie van Peter Zuiderwijk


gerard de graaff | 11-7-2018
Als de Blauwe Tram hier de HTM sporen kruisen moest was het 600 Volt i.p.v. 1200 Volt.

Kees. (oud Hagenees) | 15-4-2014
Deze foto roept bij mij een heleboel herinnereningen op nl: Vaak genoeg gezien dat de blauwe tram daar de Bezuidenhoutseweg overstak en dat dat af en toe net niet raak was met een of ander voertuig. War verderop lag Boslust waar je ook kon gaan dansen en dat dan ook deed.

snorrecken | 8-4-2014
"Adrie van der Horst. Zullen we er 9 november 1961 van maken?

snorrecken | 8-4-2014
Soms vergeet je even om terug te lezen, waardoor ik pas vandaag de reacties las op mijn opmerking aangaande Agent Hitler. Wat is dit toch een prachtig medium! `Hitler`is dus wat mij betreft voortaan Hoofdagent Ad Blom. Mooie herinnering!

Adrie van der Horst | 8-7-2013
Ik lag te schudden in mijn bed als deze tram langs kwam op de KW-laan in Voorburg. Heb ook nog meegemaakt dat de blauwe tram werd opgeheven, ik denk zo rond 1962?
Maar hier kan je hem nog zien rijden: http://www.youtube.com/watch?v=nF4B48RrNQU

Dick van der spek | 7-7-2013
Voor wat betreft de fotolijsten van Hans van Engelen en Piet van Rooijen.
De boeken die hij op aandringen van piet van rooijen heeft gemaakt berusten nu bij het NZH museum in haarlem. Toen mijn vader en ik de 6x9 negatieven hebben afgedrukt, per maand een set van honderd opnamen, heb ik deze boeken een tijd in beheer gehad; ik bezit van al deze boeken copien. De originele nummers van de overgenomen negatieven (o.a. van Van oosten, van Diggele, van F. Ongering e.a. staan wel op de negatief enveloppen, ik heb de van engelen nummers aangehouden. Er zijn ook nummers toegekend in de 234 en 236 serie waar geen trams opstaan, maar alleen personen, zoals Hans met jan de Wilde al koffiedrinkend in leiden.

Emile1952. | 6-7-2013
@Frans Reijgers.
Ik heb jouw slotzin van daarnet helaas wat verkeerd geïnterpreteerd. Niet erg allemaal. Ik verwijt ook niemand anders iets. Ik vind die "zijsprongetjes" af en toe best wel leuk om te lezen.

Frans Reijgers | 6-7-2013
@Emile 1952:

Ik doelde met mijn laatste opmerking helemaal niet op de (lezenswaardige) opmerkingen van u en anderen over de (hoofd)agent van gemeentepolitie Blom; ik en velen met mij kunnen hem ook nog (in mijn geval overigens niet zo scherp meer) herinneren.
Ik bedoelde niets meer dan wat ikzelf heb vermeld. Dus van mijn kant geen sprake van een verwijt naar anderen, hoor!

Emile1952. | 6-7-2013
@Frans Reijgers.

"Kan het zijn dat u doelt op Prof. Dr. I.A. (Isaac) Diepenhorst?"

Klopt. Die bedoelde ik ook.

"...dit heeft dus niets meer te maken met dit prachtige A/B500-stel. dat op het moment van deze opname nog (op de dag af) één maand had te gaan."

Klopt ook. Helemaal mee eens. Ook wat die foto betreft. Maar twee andere begonnen te schrijven over Agent Bom. Vandaar dat ik erop reageer.

Frans Reijgers | 6-7-2013
@Emile 1952:
Kan het zijn dat u doelt op Prof. Dr. I.A. (Isaac) Diepenhorst?
Hij was minister van O&W van april `65 tot april `67. In die tijd een zeer bekend persoon, mede door zijn parmantigheid en zijn wijze van spreken.
Na zijn ministerschap vaak in televisieprogramma`s te zien, ook wel als presentator. Bekend werd zijn opmerking in zo`n programma wanneer hij iemand voorstelde: "Rechts van mij gezeten - voor de kijkers thuis links - de heer "... (enz.).

N.b.: dit heeft dus niets meer te maken met dit prachtige A/B500-stel. dat op het moment van deze opname nog (op de dag af) één maand had te gaan.

Emile1952. | 6-7-2013
Ik vergat nog te schrijven dat verkeersagent A. Blom mijn oom was. Vandaar! En inderdaad een heel markante figuur in het Haagse straatbeeld toentertijd. Waren er maar meer van dat soort agenten nu!

Emile1952. | 6-7-2013
@Wil Leebeek. "Er zijn toen heel wat boze woorden gevallen". Dat kan ik mij heel goed voorstellen van hem.
@Cor Nieuw Vennep. "...dat hij op de kruising Bezuidenhoutseweg/Rijnstraat in de spits (voornamelijk fietsers) al het verkeer stopzette om één fraaie dame met een brede armzwaai vrije doorgang te verlenen...". Ook dat kan ik mij heel goed voorstellen van hem. Dat stop leggen van al het verkeer deed hij ook voor auto`s, zodat de auto van een of andere minister door kon rijden. Vooral voor een Minister van Onderwijs en Wetenschappen. Een zeer bekende professor, waarvan mij de naam even niet te binnen wil schieten. Na zijn functioneel leeftijdsontslag heeft hij nog een aantal jaren op het Ministerie van O+W in het archief gewerkt. Een flink aantal jaren geleden is hij overleden.

Cor Nieuw Vennep | 6-7-2013
"DE agent van Den Haag" Blom, zo heeft hij zichzelf genoemd, was heel duidelijk een markant figuur(tje). Wel breed (zijn leren jas?) maar niet zo groot. Hij is al vaker onderwerp van gesprek geweest. Later stond hij ook nog regelmatig op de kruising Westeinde/Lijnbaan.
Wat ik niet gelezen heb, is zijn voorliefde voor vrouwelijk schoon. Ik heb meer dan eens gezien dat hij op de kruising Bezuidenhoutseweg/Rijnstraat in de spits (voornamelijk fietsers) al het verkeer stopzette om één fraaie dame met een brede armzwaai vrije doorgang te verlenen.
Maar bijzonder was-tie.

wil leebeek | 6-7-2013
De vrouw van een oude-collega van mij heeft eens bonje met hem gehad tijdens
het linksafslaan van de Koningskade naar de Bezuidenhoutseweg.
In plaats van voor hem langs te rijden reed zij achter het plateau van de agent en daar schrok hij vanzelfsprekend heel erg van. ER zijn toen heel wat boze woorden gevallen.

Emile1952. | 6-7-2013
@Snorrecken. De verkeersagent waarover jij het hebt is volgens mij de Hr. A. (Adriaan / Ad) Blom. Hij regelde niet alleen het verkeer bij de Rijnstraat / Bezuidenhoutseweg, maar ook op de Bosbrug, en later ook op het Willem Witsenplein / Alkemadelaan bij de Nirwanaflat. En ja, als hij kwaad werd werd hij wat vuurrood. Het was een zeer goede agent, maar strak in de regels. En zo hoort het ook!

snorrecken | 5-7-2013
Over klapborden gesproken, één brug verder, bij de Bosbrug, regelde ook een agent op die manier het verkeer. De man ontzettend kwaad worden en liep dan donkerrood aan. Vandaar zijn bijnaam Hitler en dat werd ook regelmatig naar hem geroepen. Dat moet je anno 2013 eens proberen!

peter zuiderwijk | 4-7-2013
deze foto`s van Hans van Engelen verkocht hij op de film en dia avonden in een zaaltje in de Helenastraat in het Bezuidenhout in de vroege jaren 70, dat waren altijd gezellige avondjes waar ook wel eens een veiling werd gehouden op de foto`s van hans stond alleen een datum en locatie maar geen naam

rikky | 4-7-2013
Oh wat een prachtige foto. Hier stapte ik vaak op de Blauwe op weg naar mijn grootmoeder in Voorschoten.
Bedankt weer

FransW | 4-7-2013
@Hans Klomp: dank voor de ontbrekende gegevens!

fred(je) | 4-7-2013
joost ; de agent met het draaibord was de Hr Blom,klein van postuur maar
uiterst strak uitvoeren van zijn plicht.

Hans Klomp | 4-7-2013
Het betreft inderdaad foto 260.426. De foto is van 9 oktober 1961 en toont de A514 + B516 +B521. Deze gegevens heb ik van Hans van Engelen zelf gekregen.

erven sleeboom | 4-7-2013
Tiktak | 3-7-2013 de halte Staatspoor lag in de S-bocht op de Schenkweg ( zijkant station SS )

Je bedoelt de halte Cornelis Speelmanstraat die van 1948 tot 1958 heeft bestaan (alleen voor de lokaaldienst).

FransW | 4-7-2013
Het negatief van deze foto is genummerd 260.426C De eigenaar van stamnummer 260 is bij mijn weten Piet van Rooijen. Maar veel negatieven met dit stamnummer zijn later overgenomen door Hans van Engelen. Helaas zijn de opnamegegevens van dit negatief mij niet bekend, ze komen in ieder geval niet voor in de fotolijst van Hans van Engelen. Iemand die misschien meer weet?

joost | 4-7-2013
@Hansje/Vic Het Klopt. De Renault Fregate, de Ford Taunus met wereldbolletje en een Triumph Herald 12/50. Prachtig plaatje van de 514. Hier had hij helaas nog maar een half jaartje te gaan. Het 1000-tje is natuurlijk van lijn 6. Tijdens de spits stond hier altijd een politieagent die met een draaibord het verkeer regelde. Verkeerslichten zijn hier niet te zien. Straatspoor in de bocht maar verderop vignola rails....

Hans | 4-7-2013
@hansje. U heeft gelijk. Ik heb me vergist; het is een Renault Frégate , ook niet zo`n alledaagse verschijning.

Joop Jansen | 4-7-2013
`t Is een foto van Hans van Engelen

hansje | 4-7-2013
De "Studebaker" is in feite een Renault Fregate.Daarvoor rijdend een Taunus 12m bestel.De auto achter de vw bus is inderdaad een Triumph Herald.

Vic MacKinlay | 4-7-2013
Tussen VW bus en Haagse bus is een Triumph Herald.

Hans (Zoef) | 3-7-2013
Volgens mij een Hillman.

Leo | 3-7-2013
Lijkt meer op een Triumph Herald

ruud | 3-7-2013
achter de VW bus...sunbeam rapier ?

Tiktak | 3-7-2013
Deze halte heet echt Bezuidenhout de halte Staatspoor lag in de S-bocht op de Schenkweg ( zijkant station SS )

Adje | 3-7-2013
Ik zie alleen maar een PCC, 1000-serie?

Jeroen van Loon | 3-7-2013
Prachtig!

Hans | 3-7-2013
@Wim van Es. Voorzover ik weet, was dit de halte Bezuidenhout.

Nog even een bijzondere auto: voor het Dafje links rijdt een Studebaker Commander. Achter de VW-bus op de achtergrond zie ik ook iets aparts, maar deze wagen kan ik niet meteen thuisbrengen. Triumph?

Wim van Es | 3-7-2013
Is dit een foto van Hans van Engelen?

Werd deze halte "Staatsspoor" genoemd?

Emile1952. | 3-7-2013
Een schitterend mooie foto van toen. Heel herkenbaar voor mij.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3234


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!