Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   




Zwembadbussen AEC Regal 521 en 572 op de Mauritskade
foto van Ronald van Onselen uit 1969






Hans (Zoef) | 11-4-2013
Deze bussen kwamen ook in de Weimarstraat voor het schoolzwemmen. Ik heb ook vele uren doorgebracht in de Regentes. Donderdan tussen 5 en 6 uur met onze eigen vereniging, tussen 6 en 7 uur met de politie, H P S V en tussen 7 en 8 uur met de brandweer en het duikteam. Veel geleerd en veel fijne tijden.Was dit ook min of meer verplicht als zoon van een groot zwem kampioen!

erven sleeboom | 10-4-2013
willem | 9-4-2013 De 565 bijvoorbeeld rijdt zonder, andere hoge nummers weer met. Lage nummers idem dito. Wat zou daar de reden van geweest zijn.

Revisies aan het plaatwerk.

Anton Zonneveld | 10-4-2013
Leuk om die foto van de heer Spaans te zien! Ja. Ik herken hem nog. Hij heeft mij ook in 1961 het diplomazwemmen daar in de Regentes afgenomen.

Leo | 10-4-2013
@ Hans. Misschien leuk om te weten dat als je op gemeentearchief, SPAANS intikt, je jouw en ook mijn ouwe onvergetelijke zwemleraar ziet

Hans Kindt | 10-4-2013
Van de Regentes herinner ik me nog heel wat. Toen ik nog in de Anton de Haenstraat woonde ging ik met mijn ouders, broers en zusje daar zwemmen (in de tijd dat ik nog nooit zwemles had gehad). Mijn vader deed (vergeefs) zijn uiterste best om mij zwemmen te leren en vooral als kleuter verzette ik mij hevig: ik vond er niks aan. Ik herinner me een overigens heel aardige badmeester met een snerpende stem: mijnheer Spaans die altijd wel ergens met een paar leerlingen in de weer was of aan de schoonmaak was.
De nodige jaartjes later ging ik er van school uit naar zwemles (met een touringcar vanaf de Marterrade - de eerste periode vond in het zwembad aan de Escamplaan plaats). In de Regentes kwam ik op het niveau om examen te doen. Wat was ik trots toen ik onder scherp toezicht van de zwemleraar zonder kurkband in het diepe mocht. Toen ik merkte dat ik niet verzoop nam mijn zelfvertrouwen heel snel toe.
Examen deed ik tenslotte in het Zuiderparkzwembad en toen ben ik dezelfde middag nog naar de Regentes gegaan om onder de neus van mijn voormalige zwemleraar in het diepe te gaan zwemmen zo trotst was ik
Weer jaren later ben ik door een schoolvriendje een poos lid geweest van zwemvereniging Posiedon (altijd op zondagmorgen vroeg op - vond ik minder want uitslapen deed ik heel wat liever, zeker in de winter
Ik heb het er dan ook niet zo lang volgehouden. Daarna ben ik volgens mij nooit meer in de Regentes geweest.

willem | 9-4-2013
Jullie hebben gelijk wat betreft die sierstrip.
Ik zie nu dat het door elkaar loopt. De 565 bijvoorbeeld rijdt zonder, andere hoge nummers weer met. Lage nummers idem dito.

Wat zou daar de reden van geweest zijn.

busgek | 9-4-2013
p.s. dit is nog luxe vervoer, de bussen waarmee wij naar het zwembad werden vervoerd (1964) kwamen nog uit het yabbadabbadoe tijdperk.

busgek | 9-4-2013
@ willem

De tweede bus is wel een AEC, de lage nummers hadden geen sierstrip de hogere wel, kijk maar eens rond op deze site.

Cor Nieuw Vennep | 9-4-2013
@ Dick. Zeker, AAAANKLEDÉN.

@ Rinus. Het achterste bad (heren) en het ondiepe was redelijk strak en modern. Echter na binnenkomst links was het damesbad en dat oogde inderdaad 19e eeuws. Ik verwacht dat daar ook de opgeslagen kolommen vandaan komen.

Dick | 9-4-2013
Wie herinnert zich badmeester Visser nog die met zijn stentorstem heerste in het zwembad Mauritskade?

trammetje | 9-4-2013
@Willem ik heb zelf in die tijd het zwemvervoer gereden en dit zijn terdege AEC`s want Kromhouts mochten er niet op ivm de stuurbekrachtiging die bij de AEC`s veel beter was.Overigens werd toen een bus na reparatie niet meer origineel gemaakt omdat toen de DAF`s aan het binnenstromen was het was toen als het maar reed

Rinus | 9-4-2013
Het oude zwembad is reeds lang ter ziele, namelijk afgebroken tussen 2007-2009. Het is verheugend dat er nu eindelijk iets nieuws op die plek verschijnt. In mijn herinnering was vooral dat achterste bad nogal `negentiende eeuws`.
Als ik het wel heb was het gemeentecomplex overgenomen door een bedrijf met de geweldige naam `Ceasar Sport`s` (de oprichters waren zich niet bewust dat de correcte spelling `Caesar` zou moeten zijn), die o.a. reclame maakte met de kreet "Dat is wat u zou willen, Ceasar billen`.
Zie nog http://historie.hdpnet.nl/zwmt.htm

Frank Faber | 9-4-2013
Rond dezelfde periode ging ik met school met deze bussen naar het zwembad in de Tholense Straat. Diplomazwemmen gebeurde echter in de Mauritskade. Nu lees ik hier dat het zwembad Mauritskade gesloopt is en dat er op die plek een nieuw zwembad komt. Wat was er mis met het oude zwembad? Zal wel niet voldoen aan de eisen van de tijd.

willem | 9-4-2013
Overigens, gezien de sierstrip en het doorgetrokken groen onder het zijraam van de chauffeur waag ik het te betwijfelen of de achterste bus wel een AEC is. Volgens mij is het een Kromhout en dus niet de 572.

AvH | 8-4-2013
Dat zijn inderdaad de rails van tramlijn 5. Deze reed tot 8 december 1963 tussen de Prinssessegracht via de Mauritskade, Piet Heinstraat, Prins Hendrikstraat, Weimarstraat en de Mient naar de Appelstraat.

Leo | 8-4-2013
Zover ik me herinner lijn 5

Tom Jansen | 8-4-2013
Van welke lijn zijn de tramrails. ik wist niet dat er tram over de Mauritskade heeft gereden.

Cor Nieuw Vennep | 8-4-2013
@Hans Kindt en @ tinus broodnat.
Het bericht over stukje nostalgie terugbrengen in het zwembad Mauritskade verheugt mij zeer. Had ik niet meer verwacht. Eind december 2012 ben ik op een grote afscheidsavond in de Regentes geweest, wegens bezuinigingen noodgedwongen te stoppen. Ik heb daar menig plezierige avond doorgebracht in "Het diepe", grote zaal, en ook in de verwarmingsruimte beneden, waar kleinere uitvoeringen werden gegeven. Dus helaas is het theater ook niet meer. Er wordt nog wel een poging ondernomen om het wijkgebeuren in de Regentes nieuw leven in te blazen.

willem | 8-4-2013
Met deze bussen reed ik naar de Loevesteinlaan (zwembad Morgenstond). Ook al verdwenen. En die bussen reden regelmatig met open voordeuren. Dat was als kind heel spannend.

tinus broodnat | 8-4-2013
Sinds februari wordt er weer druk gewerkt aan de Healthclub op de Mauritskade. Omdat de parkeergarage onder de grond in een eerder stadium al gebouwd is, groeit de nieuwbouw nu in rap tempo boven de grond.
De opdrachtgever heeft een impressie vrijgegeven van het interieur van het zwembad van de Healthclub. In het zwembad zullen de kolommen van het oude zwembad teruggeplaatst worden. Deze zijn nu opgeslagen in een container op de bouwplaats. De houten spanten en panelen van het oude zwembad waren dermate verrot, dat ze in overleg met de commissie monumenten van de gemeente Den Haag zijn ingemeten en opnieuw vervaardigd. Zo komt er in het nieuwe gebouw weer iets terug van de glorie van het oude zwembad.
28 maart 2013

Joris | 8-4-2013
@ Hans Kindt

Helaas, dat zwembad is al een paar jaar geleden gesloopt. Er is toen ook begonnen met het strippen en opnieuw opbouwen van het jaren `50 gebouw op de hoek van de Zeestraat, dat thans een Hilton hotel is. Ook is er e.e.a. gerenoveerd bij Panorama Mesdag. En voor zover ik weet wordt er weer een nieuw zwembad annex sportgelegenheid gebouwd op de plek van het oude zwembad.

Maar andere bezoekers kunnen daar ongetwijfeld meer over vertellen.


Hans Kindt | 8-4-2013
Ik woon al heel lang niet meer in Den Haag (snik) Kan iemand me zeggen of dat zwembad nog in gebruik is? De volgens mij vergelijkbare Regentes is tegenwoordig een theater. Niet voor te stellen. Ik geloof dat ik in mijn leven 2x in zwembad Mauritskade gezwommen heb.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4988


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>







Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?





- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!