Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Spui t.h.v. de Nieuwe Kerk/Turfmarkt, toen nog een open riool
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


rsg | 9-3-2013
En welke vis werdt hier het meest gevangen ...... ja juist de drolbaars.

Rien Solcer | 8-3-2013
De laatste foto die Wim geplaatst heeft is de PCC 1192 op het Spui, bijna op het zelfde punt maar dan veeeeeeeeele jaren later, zoek de verschillen.

Kees de Ridder | 8-3-2013
Goed gezien Rien en hetzelfde geldt voor de pilaren en hekwerk van de Nieuwe Kerk, die Vincent van Gogh zelf nog op doek heeft gezet. Vergis ik me niet dat zelfs de zaal die naar mij genoemd is, zichtbaar is rechts? Juist, de Ridderzaal.

Rien Solcer | 7-3-2013
@ haagse meester: Volkomen verdwenen, niks meer van terug te vinden, dat is niet waar, de huizenrij links voorbij de kerk tot aan de Gedemte Gracht staan er nog steeds.

joost | 7-3-2013
@H-M. Die o.a. langs Madurodam loopt.. Volg het kanaal vanaf de Herengracht in westelijke richting. Was ook nog een route voor vrachtschepen/scheepjes voor zover er onder de bruggen door kon worden gevaren. Aan het eind van het kanaal was een haventje. De naam Havenkade herinnert er nog aan. Zie voor een overzicht van dit gedeelte:

https://www.htmfoto.net/algemeen/tonen2.php?pagina=1329591221

Haagse_Meester | 7-3-2013
@joost: je bedoeld de huidige Haringkade?

joost | 7-3-2013
Om een eind te maken aan dat open riool dat behalve stank ook ziekten meebracht werd tussen 1868 en 1880 het verversingskanaal gegraven. De Haagse ingenieur Conrad, die ook meewerkte aan de realisatie van het Suezkanaal, heeft dit plan ontwikkeld en uitgevoerd. Zowel de Conradkade als ook de Suezkade zijn er naar vernoemd. Door het graven van dit kanaal kon het water van de Haagse grachten door de verbinding met de zee worden "ververst". Het (stoom)gemaal aan de Houtrustweg pompte het water uit de grachten naar zee. Een eerdere poging om tot een soortgelijk resultaat te komen mislukte. Deze poging omvatte het graven van een kanaal, noordelijker dan het verversingskanaal, langs de Koninginnegracht en de Haringkade tot aan de Badhuiskade. Toen bleek dat een duindoorbraak naar zee t.h.v. het Seinpostduin een onmogelijk te nemen hindernis was is de situatie zo tot de 60-er jaren van de vorige eeuw gebleven. Het laatste stuk van dat kanaal werd toen gedempt.

John van den Berg | 7-3-2013
Er bestaan nog foto,s van af de Turfmarkt waarop die kerk heel goed zicht baar is waar ook nog de schepen zichtbaar zijn ,ik dacht een pen tekening of een litho ik moet hem zelf nog ergens hebben ,maar ik ben niet zo handig met het versturen van foto,s ervan naar deze site het lukt mij niet .

Haagse_Meester | 7-3-2013
Volkomen verdwenen, niks meer van terug te vinden... Links de ingang v/d kerk, neem ik aan? (bij de lantaarns) Als dat zo is kijken we richting zee, én het Binnenhof.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4017


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>