Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Ambachtschool De la Reijkade/weg bij Steijnlaan en Scheepersstraat
ansichtkaarten van Gerard van der Swaluwe en Dick Gilijamse
Hans | 31-8-2014
@joost. Volgens mij lijkt dat maar zo. Als je het mij vraagt heeft zowel het een als het ander alleen maar te maken met de positie van de fotograaf, schuin tegenover het gebouw. Ik meen toch wel iets van de punt van het piramidevormige dak boven de rechtervleugel te kunnen zien.

joost | 31-8-2014
Met de bovenste foto is iets vreemds aan de hand. Het torentje staat niet recht meer boven de boogvormige ingang. Het lijkt er op dat er een stuk tussen het gebouw en de toren is verdwenen. Het pyramidedak van de rechtervleugel is afgeplat. De toren staat tegen de rechter vleugel gebouwd terwijl de onderste foto de duidelijke symmetrie van het gebouwd laat zien. Waarschijnlijk zo gemaakt omdat de fotograaf niet beschikte over een groothoeklens en toch het hele gebouw op het plaatje wilde hebben

Gert Brandse | 31-8-2014
Hans Zoef, ik zat ook op die Christelijke ambacht school van 1952-1954, afdeling"Autotecniek". Stond daar ook te vijlen als John van den Berg beschreef, (stond naast een knaap die ook van den Berg heete!!!) en de leraar werd heel oneerbiedig "blubberkaak" genoemd vanwege een nogal dikke nek. Ik heb heel veel van hem geleerd! De zwaluw staart was wel heel moeilijk!! Kocht vaak koekjes van de bakkerij!!
Herinner nog dat een van de leerlingen een vinger in een bak met benzine stak en er een lucifer bij hield!! Poef. de hele bak met benzine in de fik!!!
Graag een reactie.

John van den Berg | 21-9-2013
Tja dat is oude tijd ik heb er vroeger ook op gezeten in 1947 om een vak te leren maar moest in het begin wel wennen je kreeg er een stuk ijzer en moest het dan vlak vijlen en evenwijdig en alle kanten haaks als je dat niet goed deet dan legde de leraar het op het aambeeld en gaf er een klap op met een voorhamer en kon je weer opnieuw beginnen .Daarom ben ik met mijn vriend maar een weekje gaan spijbelen, maar daar waren ze achter gekomen toen moesten we een week in de vacantie terug komen en allerlei schoon maak karweitjes doen.Maar heb wel een diploma gehaald en later nog een paar jaar op de avondschool ,en dat viel ook niet mee overdag werken en s,avonds de vervolgcurses doen zat je menig keer te knikkenbollen.

Kees de Ridder | 1-10-2012
Ik kan het wel eens zijn met de verklarende reactie van Geurt Borsboom, maar dan kunnen we de zaak ook omdraaien en stellen dat de gedempte grachten In Den Haag met één naam, waarschijnlijk aan beide zijden van het water gelijktijdig moeten zijn bebouwd met huizen. Dit laatste is alleen moeilijker na te goed omdat het te lang geleden is en de oorspronlijke huizen merendeels niet meer zullen bestaan.

Geurt Borsboom | 26-9-2012
Verschillende namen van de grachten. Voorzover ik dat overzie, is daarvan sprake als de ene kant van het (voormalige) water niet geheel gelijk loopt met de andere kant. Dat is dan historisch zo gegroeid. Een typisch voorbeeld is de Loosduinseweg. Ooit min of meer het verlengde van het Westeinde en een `zelfstandige` weg die Den Haag met Loosduinen verbond. Hoe oud die weg precies is, weet ik niet. Wel weet ik dat in een recentere periode aan de linkerzijde van het water een woonwijk verrees. Dat betekende een nieuwe straat langs het water en die kreeg de naam Loosduinsekade. Zeker vanaf de `zevensprong` is het verschil in bebouwing goed te zien. Bovendien liep de Loosduinsekade aanvankelijk niet tot Loosduinen, maar hield zij ter hoogte van de Medemblikstraat gewoon op. Tegenwoordig is het visueel één weg, maar oorspronkelijk waren het twee wegen met elk een eigen geschiedenis. Ik stel me voor dat er vergelijkbare verklaringen zijn voor de andere verschillen.

Kees de Ridder | 25-9-2012
John, in een straat zonder water steekt de postbode toch ook niet de weg over? M.a.w. de post wordt/werd gesorteerd op even en oneven nummers. Wat ik me wel al jaren afvraag is: waarom zijn in Den Haag de meeste grachten bedeeld met 2 namen? Opvallend dat dit niet het geval bij de vele gedempte grachten, neem maar: de Prinsegracht, de Brouwersgracht, de Gedempte Gracht, en de Gedempte Burgwal. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Hier moet een verklaring voor zijn, weet jij hem?

John van den Berg | 23-9-2012
De Larijkade was in het verre verleden ook echt een kade om dat toen aan de andere kant van de gracht allemaal weiland was toen daar ook huizen werden gebouwd is het water gedemt en de naam Lareijweg ontstaan anders was het met de Loosduinse kade daar hebben ze de anderekant van het water het de Lsdweg genoemd .De huisnummers zijn ook anders beide kanten hebben even en oneven nummers anders hadden de mensen zoals postbezorgers steeds over moeten steken.

Hans (Zoef) | 19-9-2012
Directeur de heer Posthuma, adjunct de Heer Filippa, gym de heer Zunderdorp, later heeft mijn vader dat gedaan.

John van den Berg | 19-9-2012
Ook ik ben daar een aantal jaren op school geweest ,met daar na een avondschool curses voor VAM -Bovag onder de directie hr Postuma met leraren Breedveld theorie en praktijk hr Bresser en smeden hr Poot er was zelfs een gymzaal en een gymleraar nam weet ik niet meer dag school 1947 -49 daar na avond school dat was wel zwaar overdag werken s,avonds school ik zat soms te knikkebollen.

Hans (Zoef) | 18-9-2012
De school is weg en er staan nu apartementen. Ik heb er nog wel herinneringen aan, ben daar van 1952 tot 1954 op school geweest en van 1954 tot 1957 op de UTS aan de Steynlaan. Ik heb daar veel geleerd en de sfeer was prettig behalve met sommige leerlingen in de klas. Er was een leerling, ik zal zijn naam niet noemen, die mij steeds opzocht met pesterijen en daagde mij steeds uit om te vechten. Eens kwam ik met een zwaar gekneusd oog thuis bont en blauw en dat was de reden dat hij van school verwijderd is.

Fluit t eruit | 18-9-2012
Net even in Google Eath gekeken en nee, het staat er niet meer. Ikzelf kom er verder ook vrijwel nooit, maar Google Earth help een eind op weg..

Wanneer het gesloopt is, weet ik niet, maar het markante gebouw heeft plaats gemaakt voor appartementen?


Frank Faber | 18-9-2012
Ik woonde van 1986-1987 in de Cilliersstraat op een etage boven Piet de Lasser (dit was niet zijn naam maar zijn beroep) en keek op de achterkant uit op deze school. Omdat ik eigenlijk nooit meer daar kom (in 1988 ging ik trouwen en vestigde ik me samen met mijn vrouw in Zoetermeer) zou ik niet weten of die school er nog staat en zo nee, wat er dan voor in de plaats is gekomen. In die jaren al werd er erg veel afgebroken in de Transvaalwijk en Schilderswijk.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6744


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 7 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!