Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Kaapscheplein in de jaren `30 van de vorige eeuw
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Zie ook Kaapseplein in de jaren `50, met zeer veel reacties!

Leen Commers | 22-11-2016
@ Hans. Om het nog onprettiger te maken waren de plantsoenen afgesloten met een hek. Na de bevrijding in mei 1945 werd het plein door Canadese militairen gebruikt als parkeerplaats voor hun voertuigen. Zie yoytube oorlogssporen deel 5.

Hans de Haas | 21-11-2016
Om nog even alle misverstanden uit de weg te gaan, op het dak van de Julianakerk staan 2 torens, de grootste is van de Brandtstraat met in lijn links de kerk aan de Beeklaan en verder rechts staat de kerk in de Reitzstraat. Nu is het plaatje compleet!

Hans de Haas | 21-11-2016
Fons Beijersbergen van Henegouwen | 2-11-2014
Dat is de R.K. kerk HH. Engelbewaarders aan de
Brandstraat te Den Haag

Dat is hem dus niet, dit is de Julianakerk aan de Kempstraat hoek Schalk Burgerstraat. De kerk die hier achter te zien is, is wel de kerk aan de Brandtstraat.

Kees de Ridder | 20-11-2016
Met het vorderen der jaren ontvallen je uiteraard vele bekenden, zoals Huub Scherpenisse, Harry Navarro, Tiny Vos en Beppie Knoester uit onze buurt en dan denk je: op Huub na allemaal mensen die jonger zijn dan ik!

Fons Beijersbergen van Henegouwen | 2-11-2014
Dat is de R.K. kerk HH. Engelbewaarders aan de
Brandstraat te Den Haag

Kees de Ridder | 20-5-2014
Henk van de Moer is inderdaad jaren geleden met zijn ouders geëmigreerd naar Canada. Ik heb zijn mailadres en Henk heeft al eerder op deze site onder " Kaapseplein "gereageerd, zo ook Jan Leebeek en Hans Vroomans Ook Bekkering!

an molenaar-van otterloo | 13-5-2014
Hankvander Moer jullie zijn toch geemigreerd naar Amerika?

Hans | 7-6-2013
Zo zag het Kaaps(ch)eplein er ook nog uit in de vroege jaren `50. Voor mij is dit het plein in zijn puurste vorm, vergeleken met de foto Kaapseplein in de jaren `50, die de latere jaren `50 weergeeft. Opmerkelijk is de veel te grote wandelruimte, bedekt met lichte schelpen, en waarop de weinige openbare zitbanken wat verloren en onbeschut erbij staan. De welhaast onprettige leegte maakte dit plein voor mij in mijn kinderjaren altijd een beetje griezelig, maar toch wel prettig griezelig. Zoals ik er nu naar kijk, zou ik het enigszins surrealistisch willen noemen. Het urinoir op de voorgrond, met het smalle toegangspaadje, draagt daaraan zeker zijn steentje bij. Van 1958 tot 1962 was ik leerling van de Jan Campert-school voor m.u.l.o. Dat is het gebouw in de rechter bovenhoek van de foto.


Hank Vandermoer | 13-12-2012
Dat is mijn ouwe buurt..Bloemfonteinstyraat op de Hoek LOOK fietsen en Haarden winkel met zonnekap was bakker Alting Hoek van Kaapstraat was LaHay waar ik mijn eerste voetbal schoenen vandaan kwamen. Gedurende de oorlog waren alle bomen weg gehaald. De ouwe MULO school op de andere hoek van de Bloemfonteinstraat.

Rien Solcer | 21-8-2012
@ Johan Kolstee, van links naar rechts: julianakerk, kerk Kritzingerstraat, daar achter,kerk van de beeklaan, geheel rechts, kerk van de Kockstraat.

Kees de Ridder | 21-8-2012
V.l.n.r. de R.K. Kerk van de H. Engelbewaarders in de Brandtstraat en de andere is een protestante kerk in de Reitzstraat of Kockstraat.


Johan Kolstee | 21-8-2012
Wat ik me nu afvraag, boven het schip van de Juliankerk ziet men nog een andere torenspits, rechts daarvan staat er nog een maar die volgens mij van de Beeklaan, wie weet meer wat de eerste torenspits betreft........

Jeroen van Loon | 21-8-2012
Ik ga voor de ansicht van de jaren 50 met de prachtige Esso pompstation; Het lijkt alsof Marty Mc Fly ieder moment met zijn Delorean tijdsmachine uit Back 2 The Future, aan kan komen zoeven vanuit de toekomst

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5743


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>