Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
DAF SB200 122 van lijn 25 ri. Berestein op het Rijswijkseplein
foto van Wim Vink d.d. 23 oktober 1970


aldo markus | 8-6-2012
Om mijn vorige posting compleet te maken (ik weet: het hoort niet echt bij deze foto, maar het is goed voor het overzicht) ook even de tramlijnen op 23 oktober 1970: 1 Den Haag Centrum-Delft, 3 Bohemen-Station Laan v.N.O.Indië, 6 Leyenburg-Station Mariahoeve, 8 HS-Kurhaus (via Vredespaleis), 9 HS-Kurhaus (via Wittebrug), 10 Statenkwartier-Voorburg Station, 11 HS-Schev. Haven, 12 SS-Duindorp, 16 Moerwijk-Centrum.
Ook hier de verwijzing naar "tram" en dan "alle lijnen op een rijtje". Onder "tram" trouwens ook de nodige lijnplattegronden. (Jammer, dat daar rond 1970 geen voorbeeld aanwezig is.)
Overigens kenden op die dag lijn 3 (Bohemen-SS), en ook buslijn 25 (Berestein-Centrum) kort-trajectdiensten. (Destijds werden die niet met de letter K in het lijnnummer aangeduid.)
(Nog even opmerken, dat LEYENBURG destijds niet op het ziekenhuis of ov-knooppunt sloeg, maar op de wijknaam. Het eindpunt van lijn 6 lag op het Castricumplein. En om terug te keren naar de foto: als lijn 25 in 1966 zijn eindpunt Veenendaalkade had behouden, zou dat in de films dus ook LEYENBURG hebben geheten.)

aldo markus | 8-6-2012
Op 23 oktober 1970 had de HTM de volgende buslijnen: 4 Bohemen-Station Mariahoeve, 5 Vrederust-Duinzigt, 7(spits) Vruchtenbuurt-Malieveld, 13 Vrederust-Oostduin, 14 Bohemen-Noorderstrand, 15 Berestein-Oostduin, 17(spits) Voorburg Oost-Oostduin, 18 Rijswijk Steenvoorde-Clingendael, 19 Waldeck-HS, 20 Binckhorst-HS, 21 Ypenburg-HS, 22 Noorderstrand-Centrum, 23 Duindorp-Voorburg Station, 24 Voorburg Station-Kijkduin, 25 Berestein-Voorburg `t Loo, 26 Loosduinen-Voorburg Oost, 27(zomer) Vrederust-Kijkduin), 28(zomer) HS-SS-Scheveningen-SS-HS, 29(voetballijn) Kurhaus-Zuiderpark, 32(zomer) Moerwijk-Kurhaus.
Over de routes van 5, 18, 19 en 25 reden in de spitsuren sneldiensten.
Dan een paar waarvan ik zou moeten opzoeken of die er op genoemde datum al bij waren: 30(spits) HS-Plaspoelpolder, 31(concert) Mariahoeve-Congresgebouw en 33(concert) Waldeck-Congresgebouw.

Informatie over de routes op deze site: klik op "bus", en dan "alle buslijnen op een rijtje".

Betweter | 8-6-2012
Eerst reed bus 30 naar de Binckhorst (vanaf HS), dit werd later 20. Deze is ergens in de jaren `90 opgeheven, het stuk naar de Binckhorst (en door naar Voorburg) werd overgenomen door 26.
Vanaf CS heeft enige tijd bus 28 naar de Binckhorst gereden en doet dat nu weer

Ruud van Aarle | 8-6-2012
Ja, heb ik een foto van. Van de laatste dag dat die bus reed. Weet niet precies het lijnnummer meer. Ik dacht 30, maar ik kan me vergissen. Zal van het weekend zoeken (hij is te vinden), scannen en opsturen in de hoop dat hij snel geplaatst wordt.

charles | 4-6-2012
ja dat klopt inderdaad volgens mij ging er ook nog een buslijn naar de binckhorst
vanaf c/s ik dacht dat dat lijn 29/30 zal zijn weet iemand wat nou de route was vanaf cs...naar de bickhorst en tot wanneer deze is op geheven....
en is er ook nog iemand die foto,s heeft van de standaardbus naar de binckhorst
einpunt rond de jaren 70/80 /////

tokke | 4-6-2012
Reed lijn 25 toen nog vanuit Voorburg `t Loo, trouwens? Destijds had Den Haag volgens mij wat meer buslijnen dan nu, toch? Ik herinner me de lijnen 19 en 26 ook nog. Lijn 24 die ging fuseren met 23. Spreek ik toch ook van de jaren 70...

Wil Veltman | 3-6-2012
Ik denk dat de auto op de voorgrond een Ford taunus 17M is, gezien het verloop en de vorm van de l.a. dakstijl, verder was het vinyle dak ook bijna standaard bij bijna alle Fordjes uit die tijd, de reden was dat de verf op het dak er met lappen tegelijk afwaaide, en het was goedkoper en sneller om er vinyl over heen te plakken. vandaar!

Groetn ut mooi Tramloos (jammer) Emmen

Hansje | 3-6-2012
Ik herinner me ook nog een grote zaal ergens achter dat tolhuis.Als knulletjes van 7-8 jaar gingen we daar eens naar een sinterklaas feestje,ik dacht iets met de bond te doen,waar mijn vader in was.Hij was timmerman bij Boersma op de Binckhorst.

hansje | 3-6-2012
En achter de bus een Vauxhall Viva,maar welke slimmerik kan zeggen wat die taxi op de voorgrond is? .
Met zo,n vinyl dak erop dacht ik aan Opel Rekord of Admiral.

Stefan | 2-6-2012
De koplamp linksonder in beeld is van een Ford Transit.

Coris | 2-6-2012
Het betreft de Dafbus,Klein foutje

Coris | 2-6-2012
Prachtige foto uit vervlogen tijd.Achter de bus het "TOLHUIS PAVILJOEN",waar ik in 1970 twee nieuwe voordeuren mocht vernieuwen.Rechts de tramhalte lijn 9 en nog net de koplamp van een Taunus bestelwagen.Dit type bus heb ik ook zien ombouwen naar brandweer comandowagen toen wij aan de viaduct garage diverse verbouwingen hadden.

Stefan | 2-6-2012
De 122 is op de foto nog nagenoeg origineel. Zo heeft de bus nog een in rubber gevatte grille en chromen stootstrips op de bumper. Ook de lijn-/richtingfilm is nog van het oorspronkelijke type. Het wagennummer van de 122 is, in tegenstelling tot de standaardbussen die na 1968 werden geleverd, grijs i.p.v. wit.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1911


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!